Guvernul cumpără 40 de tramvaie pentru Ploiești, Brăila și Galați

in Transport 17 January 2019 218 Views

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat o licitație pentru achiziția a 40 de tramvaie destinate transportului public din Ploiești, Brăila și Galați.

Din totalul tramvaielor, 20 de bucăţi vor merge în Ploieşti, şi câte 10 în Brăila şi Galaţi. Valoarea achiziției este estimată la 320 de milioane de lei (68 milioane de euro), adică 1,7 milioane de euro/bucata.

Ministerul vrea ca tramvaiele să fie noi, să aibă o lungime de 18 metri, cu podea 100% coborâtă pe toată suprafața disponibilă pentru pasageri, iar viteza viteza maximă de circulație să fie de 70 km/oră, reglabilă, limitată electronic la 50 km/oră. Durata de viață a tramvaielor trebuie să fie de cel puțin 30 ani (8 ani fără reparații generale).

De asemenea, tramvaiele trebuie să aibă facilități pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor și a persoanelor cu mobilitate redusă. Nu sunt acceptate modelele de tramvaie bidirecționale.

Primăria Bucureşti a publicat anunţul pentru achiziţia a 100 de tramvaie

Tramvaiele trebuie să aibă minim trei uși duble de serviciu comandate electric comandate electronic și acționate electric, cu lățimea minimă de 1000 mm, pentru urcarea și coborârea călătorilor, accesibile pe partea dreaptă a tramvaiului în direcția de mers.

Tramvaiele trebuie să fie echipate cu instalație de aer condiționat, instalație de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, instalație de exhaustare a aerului viciat, sistem de numărare a călătorilor, cu instalație audio-video în interior, anunțuri vocale exterioare în stații pentru persoanele cu dizabilități de vedere, instalație electrică a echipamentelor de ticketing, instalație de informare a călătorilor atât la interior cât și la exterior.

Companiile interesate pot depune oferte până pe 27 februarie, potrivit anunțului publicat marți, 15 ianuarie, în sistemul electronic de achiziții publice.

Comentarii

comentarii