Guvernul a rezolvat infringement-ul pentru benzina

in Stiri 28 September 2012 160 Views

Guvernul Romaniei a decis modificarea Hotararii de Guvern 568/2001 privind limitarea emisiilor de compusi organici volatili la depozitarea, incarcarea, descarcarea si distributia benzinei la terminale si la statiile de benzina.

Decizia privind modificarea si completarea HG 568 este reglementata printr-o Hotarare de Guvern aprobata in sedinta de miercuri a Executivului. Noul act normativ romanesc, adoptat acum doua zile, raspunde modificarilor survenite in ultimii ani la nivelul legislatiei Uniunii Europene.

Termenul impus Romaniei a fost 1 ianuarie 2012

Pe de alta parte, in urma adoptarii Directivei 2009/126/CE a Parlamentului European si a Consiliului, Comisia Europeana a declansat impotriva Romaniei o serie de proceduri de infringement. Potrivit Ministerului Mediului si Padurilor, “infringement-ul vizeaza o masura nepusa in practica de guvernul anterior, care nu a respectat termenul de 1 ianuarie 2012 pentru transpunerea unei directive europene in legislatia nationala”.

Procedura de transpunere in legislatia romaneasca a documentelor europene a demarat in luna martie a.c. Prin aprobarea noii Hotarari de Guvern, acum doua zile, Executivul „incearca sa repare ceea ce nu a fost solutionat anterior”, a precizat Ministerul Mediului si Padurilor.

Dupa publicarea noului act normativ in Monitorul Oficial, aceasta Hotarare de Guvern va fi notificata Comisiei Europene.

Mihai Diac

Comentariile tale pot fi postate aici
 

Comentarii

comentarii