Guvernul se opune acordării de subvenții pentru bicicliști

in Legislatie, Transport 13 March 201719 Views

Anul trecut, Senatul adopta o lege care permite angajatorilor să ofere subvenții angajaților care vin cu bicicleta la serviciu sau celor care vor să își achiziționeze o bicicletă. Guvernanții le-au recomandat însă parlamentarilor să nu o adopte, potrivit Profit.ro. Iată cum și-au motivat poziția.

bibiclist biciclete bicicliști

Guvernanții susțin că o astfel de lege s-ar aplica atât companiilor private, cât și instituțiilor publice și companiilor de stat. Astfel, ar urma să aibă un impact semnificativ asupra bugetului, punând în pericol ținta de deficit de 3% din PIB.

Ce presupune legea subvențiilor pentru bicicliști

Potrivit legii adoptate în mod tacit anul trecut de Senat, tichetele de bicicletă ar fi funcționat precum tichetele de masă sau tichetele cadou. Ar fi fost acordate de angajatori angajaților, pentru a stimula achiziționarea de biciclete și folosirea lor pentru deplasările între domiciliu și locul de muncă, precum și pentru deplasările în interes de serviciu. Acordarea lor s-ar fi făcut o dată la trei ani, valoarea maximă fiind de 1.500 lei.

Totodată, legea propunea acordarea unei indemnizații anuale de până la 300 de lei (0,33 lei/km) celor care utilizează acest mijloc de transport pentru a se deplasa la locul de muncă sau pentru deplasările în interes de serviciu.

Aflați mai multe detalii despre forma inițiată a legii propuse de președintele UNPR, Valeriu Steriu, de pe Green Report.

Comentarii

comentarii