ÔÇ×Unde recicl─âmÔÇŁ, prima hart─â interactiv─â a recicl─ârii bateriilor uzate ╚Öi de╚Öeurilor electrice

in EcoLIFESTYLE, Energie, Slider homepage 17 October 2018 535 Views

Utilizatorii de smartphone au la dispozi╚Ťie un nou instrument de reciclare. ,,Unde Recicl─âm?ÔÇŁ este o hart─â interactiv─â care integreaz─â 5.000 de puncte na╚Ťionale de colectare a bateriilor uzate ╚Öi a de╚Öeurilor electrice.

ÔÇ×Unde recicl─âmÔÇŁ, prima hart─â interactiv─â a recicl─ârii bateriilor uzate ╚Öi de╚Öeurilor electrice

Aplica╚Ťia a fost lansat─â pentru prima dat─â ├«n 2016, de Asocia╚Ťia Environ, ├«n parteneriat cu Asocia╚Ťia Sistemul Na╚Ťional de Reciclare a Bateriilor (SNRB). Acum ea a fost ├«mbun─ât─â╚Ťit─â pe m─âsura extinderii re╚Ťelei de puncte de colectare ╚Öi are o nou─â interfa╚Ť─â user friendly, plus c├óteva caracteristici noi.

Sistemul inteligent folose╚Öte tehnologia modern─â pentru a detecta automat localizarea utilizatorului, ghid├óndu-l spre cel mai apropiat punct de colectare. Scopul aplica╚Ťiei este s─â ├«ncurajeze ╚Öi faciliteze obiceiurile de reciclare, oferindu-le rom├ónilor o solu╚Ťie simpl─â pentru a sc─âpa de aparatele electrice vechi sau de bateriile consumate.

Utilizatorii pot accesa peste 5.000 de puncte de colectare situate ├«n locurile ├«n care ├«╚Öi fac cump─âr─âturile, ├«n magazinele cu produse electronice, benzin─ârii sau farmacii. Aplica╚Ťia ofer─â toate informa╚Ťiile necesare ÔÇô magazin, distan╚Ť─â, tipul de de╚Öeuri care pot fi aduse ╚Öi ├«n cur├ónd programul de lucru. Mai mult dec├ót at├ót,┬á pot afla informa╚Ťii despre campaniile ├«n derulare, spre exemplu care sunt magazinele ├«n care pentru 20 de baterii uzate pot primi 4 baterii noi, dar ╚Öi alte nout─â╚Ťi din domeniul recicl─ârii.

ÔÇ×Unde recicl─âm?ÔÇŁ este disponibil─â ├«n dou─â versiuni, at├ót pentru sistemele de operare iOS (Appstore), c├ót ╚Öi Android (Google Play) ╚Öi va continua s─â fie actualizat─â, pe m─âsur─â ce re╚Ťeaua de colectare se extinde cu noi puncte. De asemenea, harta poate fi consultat─â ├«n varianta online la adresa www.undereciclam.ro.

ÔÇ×Unde recicl─âmÔÇŁ, prima hart─â interactiv─â a recicl─ârii bateriilor uzate ╚Öi de╚Öeurilor electrice

ÔÇ×Ori de c├óte ori produsele electronice care ne garanteaz─â confortul sau bateriile care le alimenteaz─â, ajung la finalul ciclului de via╚Ť─â, destina╚Ťia trebuie s─â fie una singur─â: centrul de reciclare. Doar astfel substan╚Ťele nocive ╚Öi poluante pot fi neutralizate, iar impactul asupra mediului ├«nconjur─âtor ╚Öi s─ân─ât─â╚Ťii umane s─â fie unul minim. Pe m─âsur─â ce comunitatea celor preocupa╚Ťi de aspectele de mediu a crescut, iar cei interesa╚Ťi s─â recicleze au ├«nceput s─â se tot ├«ntrebe unde pot face acest lucru, r─âspunsul nostru┬á firesc a fost dezvoltarea unei noi versiuni a aplica╚Ťiei ┬źUnde Recicl─âm┬╗ cu func╚Ťionalit─â╚Ťi extinse ├«n beneficiul utilizatorilor, dar ╚Öi al celor care doresc s─â fie parteneri ai proiectuluiÔÇŁ , a declarat Andrei Orban, pre╚Öedintele Asocia╚Ťiei Environ.

Lansarea celei de-a doua versiuni a aplica╚Ťiei a avut loc cu prilejul Zilei Interna╚Ťionale a Recicl─ârii De╚Öeurilor Electrice, o ini╚Ťiativ─â a WEEE Forum ├«n parteneriat cu Environ, Ecotic ╚Öi RoRec, s─ârb─âtorit─â pentru prima dat─â ├«n lume, ├«n acest an.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii