Heathrow va deveni primul aeroport din lume care va servi pește obținut în mod sustenabil

in Eat Smart 17 June 2019 431 Views

Heathrow va deveni primul aeroport din lume care va servi în restaurantele sale pește și fructe de mare obținute din surse sustenabile.

Toate restaurantele din Heathrow s-au angajat să ia măsuri pentru reducerea pescuitului excesiv. Unitățile ale căror meniuri conțin în continuare pește clasificat ca cel mai puțin sustenabil de către Societatea Marină de Conservare vor opri comercializarea acestor specii până în iunie 2020. Printre speciile de pești vulnerabile se numără somonul de Atlantic, tonul roșu și creveții regali obținuți de la pescării necertificate.

Heathrow servește aproximativ 80 de milioane de pasageri pe an. Peste 20 de specii de pește sunt comercializate la Heathrow, care servește aproximativ 4 milioane de porții de pește pe an.

Acreditarea aeroportului va fi realizată de grupul Sustain, care a verificat politicile de aprovizionare ale celor 37 de restaurante și cafenele, în colaborare cu Sustainable Restaurant Association și Heathrow.

Unitățile și-au luat angajamentul de a elimina din meniuri speciile clasificate ca cele mai puțin sustenabile, promovarea unor specii mai sustenabile de pește în meniuri și găsirea unor surse mai sustenabile pentru felurile de mâncare populare.

Angajamentul nu se aplică pentru catering-ul din timpul zborului oferit de companiile aeriene care folosesc Heathrow.

Ultimele studii arată că pescuitul excesiv este cea mai mare amenințare la adresa sănătății oceanelor. O mare parte din problemă este tehnologia care permite pescuitul excesiv și rănește întregi ecosisteme, iar situația este agravată de lipsa reglementărilor stricte. Un alt studiu recent atrăgea atenția că peștii de apă sărată ar putea dispărea în următorii 20 de ani din cauza pescuitului excesiv, poluării, distrugerii habitatelor și schimbărilor climatice.

Cercetătorii atrag atenția că stocurile de pește ale lumii au scăzut semnificativ în ultimele decenii, din cauza încălzirii și acidifierii oceanelor și a pescuitului excesiv.

Comentarii

comentarii