Heineken România a înregistrat cele mai mici emisii de CO2 din ultimii 3 ani

in Business 23 September 2014 461 Views

Heineken România a publicat cea de-a cincea ediție anuală a Raportului de Sustenabilitate, anunțând rezultate pozitive pentru toate ariile Agendei „Brewing a Better Future”. În 2013, compania a înregistrat cea mai mare scădere a nivelului de dioxid de carbon din ultimii trei ani și a lansat primul program de Harm Reduction din România.

Din 2010, de când am lansat Agenda “Brewing a Better Future”, ne-am îmbunătățit rezultatele de la an la an. Ne bucurăm să vedem că prin investițiile pe termen lung în tehnologie și eficientizarea proceselor de producție am reușit să obținem o scădere semnificativă a emisiilor de carbon (CO2). Frigiderele verzi pe care le plasăm pe piață din 2011 și sistemul automat de distribuție ne-au ajutat să reducem nivelul de CO2 la 6,6 kg CO2/hl, de la 7,1 kg/hl în 2012”, a spus Onno Rombouts, Managing Director Heineken România.

Rezultate-cheie ale Raportului de Sustenabilitate 2013

Îmbunătățiri pe întregul lanț de producție,
cu un impact pozitiv asupra mediului înconjurător

Heineken a introdus un sistem de planificare automată a transporturilor, care a permis companiei să micșoreze cu 22,8% nivelul de CO2 rezultat din activitatea logistică. În 2013, consumul de energie termică a scăzut de la 61,9 MJ/hl, în 2012, la 61,8 MJ/hl. Consumul de apă a fost redus de la 3,9hl/hl, în 2012, la 3,8 hl/hl. În 2013, compania a reușit să reducă nivelul emisiilor de CO2 de la 7,1 kg/hl (în 2012), la 6,6 kg/hl, în parte și datorită frigiderelor verzi care consumă cu până la 35% mai puțină energie electrică decât frigiderele obișnuite.

Investiții în promovarea
consumului responsabil de alcool

Compania a lansat primul program de Harm Reduction din România desfășurat la un festival de muzică, în parteneriat cu organizația non-guvernamentală ALIAT. 700 de persoane au fost informate cu privire la consumul responsabil de alcool și 300 de participanți au răspuns la chestionarele recomandate de Organizația Mondială a Sănătății.

Campaniile globale „Sunrise” și „Dance More. Drink slow” au fost lansate și în România și au transmis mesajul puternic de consum responsabil. Pentru campania „Dance More. Drink slow”, HEINEKEN a colaborat la nivel internațional cu celebrul DJ Armin van Buuren și a realizat un experiment social, arătând cum muzica bună poate schimba comportamentul de consum al oamenilor, provocându-i să danseze mai mult și să consume alcool cu moderație.

Investiția în comunități

Programul Heineken pentru Comunități a continuat și în 2013, când compania a majorat valoarea granturilor la 400.000 de lei. Opt proiecte locale care contribuie la bunăstarea comunităților au câștigat granturi în valoare de 50.000 de lei fiecare. Valoarea totală a investiției se ridică la 1 milion de lei, de la lansarea programului.

Comentarii

comentarii