Hidroelectrica ar vrea ├«nc─â 400 MW “verzi”├«n portofoliu

in Business, Energie 7 August 2018 57 Views

Hidroelectrica s-a declarat interesat─â de achizi╚Ťionarea a 400 de MW, reprezent├ónd instala╚Ťii eoliene ╚Öi fotovoltaice, pentru a-╚Öi diversifica portofoliul, a declarat, mar╚Ťi, Bogdan Badea, pre╚Öedintele Directoratului companiei.

Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica

Discut─âm de proiecte fotovoltaice ╚Öi eoliene deja existente, ├«n ╚Ťar─â, ├«ntr-o prim─â faz─â, dar ╚Öi ├«n afar─â. Dac─â ac╚Ťionariatul va accepta planul de afaceri vom ini╚Ťia discu╚Ťiile”, a spus Bogdan Badea.

Acesta a precizat c─â Hidroelectrica ├«╚Öi dore╚Öte achizi╚Ťionarea a maximum 200 – 300 MW din zona eolienelor ╚Öi maximum 100 MW din zona fotovoltaicelor.

Bogdan Badea a precizat c─â planul de afaceri al companiei va fi prezentat ac╚Ťionariatului ├«n luna septembrie a acestui an.

Fondul Proprietatea de╚Ťine 19,94% din companie, iar Ministerul Energiei 80,06%.┬áDividendele aferente ultimului exerci╚Ťiu financiar se ridic─â la 1,134 miliarde lei, din care 0,908 miliarde au fost cedate┬á Ministerul Energiei, iar 0,226 miliarde de lei Fondului Proprietatea.

Profit record la șase luni pentru Hidroelectrica

În primele șase luni, Hidroelectrica a înregistrat un profit net de 962 de milioane de lei, cu 34% mai mare faţă de nivelul înregistrat în primul semestru al anului trecut.

Compania a ├«nregistrat o produc┼úie ├«n cre┼čtere cu 20%, fa┼ú─â de intervalul similar din 2017, p├ón─â la 9,17 TW. Din punct de vedere al puterii instalate, Hidroelectrica are 6.444 MW.

Comentarii

comentarii