Hipermarketurile Auchan au colectat 100.000 de litri de ulei alimentar uzat în 12 luni

in CSR 22 October 2020 117 Views

La aproape un an de la lansarea ini╚Ťiativei de colectare a uleiului alimentar uzat ├«n toate hipermarketurile din ╚Ťar─â,┬áAuchan anun╚Ť─â colectarea primilor 100.000 litri de ulei uzat.

├Än luna octombrie 2019, Auchan a lansat rom├ónilor din cele 18 jude┼úe ├«n care func┼úioneaz─â magazinele sale invita┼úia de a contribui la un viitor sustenabil prin reciclarea uleiului alimentar uzat. Astfel, la mai pu┼úin de un an de la anun┼úul companiei, zeci de mii de persoane au r─âspuns apelului ┼či au adus ├«n toate cele 33 de hipermarketuri 100.000 de litri de ulei folosit, cu scopul de a fi ulterior reciclat ├«n biodisel.

Compania anun╚Ť─â c─â programul de colectare continu─â pe termen nelimitat ├«n toate cele 33 de hipermarketuri Auchan.┬á ├Än plus, acestora li se al─âtur─â ca puncte de colectare ╚Öi┬á supermarketurile Auchan Turda (Cluj), Liberty (Bucure╚Öti) ╚Öi MyAuchan Alexandriei (Bucure╚Öti).

Potrivit companiei,┬ámagazinul Auchan Gala╚Ťi a colectat cea mai mare parte din cantitatea total─â de ulei alimentar uzat,┬áacesta fiind urmat de magazinul din┬áSatu Mare┬á╚Öi de hipermarketul din┬áDrumul Taberei (Bucure╚Öti).

Prin aceast─â ini╚Ťiativ─â de responsabilizare,┬áAuchan invit─â consumatorii casnici s─â aduc─â ├«n hipermarketurile sale uleiul alimentar folosit ├«n propriile gospod─ârii, evit├ónd aruncarea acestuia pe canalizare.┬á├Än felul acesta, se elimin─â ╚Öi efectele d─âun─âtoare pe care uleiul le are asupra solului ╚Öi apelor, precum ╚Öi apari╚Ťia unor costuri suplimentare pentru ├«ntre╚Ťinerea ╚Öi cur─â╚Ťarea sta╚Ťiilor de epurare.

Ce pași trebuie să urmezi pentru a preda uleiul uzat

├Än continuare, consumatorii casnici sunt a┼čtepta┼úi s─â aduc─â uleiul alimentar utilizat la birourile Serviciul Clien┼úi din punctele de colectare.

├Än func┼úie de cantitatea predat─â, clien┼úii sunt recompensa┼úi cu produse din partea partenerilor Fairy ┼či AQUA Carpatica.

Uleiul folosit se colectează, după răcire, într-un recipient transparent de plastic.

Pentru ca procesul de reciclare s─â se poat─â derula ├«ntr-un mod optim, este important ca uleiul s─â fie strecurat ┼či neamestecat cu alte de┼čeuri.

Recipientele din plastic vor fi, de asemenea, colectate pentru reciclare.

Colectarea uleiului se face în recipiente de minim 0,5 litri (sau multiplu de 0,5l). Acestea se aduc în magazinele Auchan la biroul Serviciul Clienţi.

În funcţie de cantitatea predată, clienţii vor fi răsplătiţi de către partenerii Auchan cu detergent de vase Fairy sau apă plată AQUA Carpatica.

Potrivit sursei citate, uleiul astfel colectat este predat companiei Respir─â Verde, lider na┼úional ├«n materie de colectare, valorificare ┼či eliminare final─â a uleiurilor ┼či gr─âsimilor comestibile uzate, pentru a fi condi┼úionat printr-o serie de procese de ├«nc─âlzire, decantare ┼či filtrare.

Ulterior, uleiul este transportat către valorificatorii finali, companii din spaţiul UE, în vederea producerii de biocombustibili.

Citește și:

Bill Gates investe┼čte ├«ntr-un startup care produce ulei de palmier sintetic
Fabrica de ulei vegetal LTA Mondial din Tulcea instaleaz─â panouri solare pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de ser─â

 

Comentarii

comentarii