Honda va elimina, de anul viitor, toate motoarele diesel

in Business, Transport 30 November 2018 104 Views

Honda se aliniaz─â tendin╚Ťei mondiale ├«n care produc─âtorii de ma┼čini elimin─â motoarele diesel din oferta lor, ┼či a anun┼úat c─â, ├«ncep├ónd din 2021, niciun model nou al m─ârcii v├óndut ├«n Europa nu va mai fi alimentat cu motorin─â.

Directorul Honda Marea Britanie, Dave Hodgetts, a declarat pentru Automotive News c─â ├«n momentul lans─ârii urm─âtoarei genera╚Ťii a modelului Civic nu va mai exista niciun automobil diesel ├«n oferta m─ârcii, pe pia╚Ťa din Europa.

“Fiecare schimbare de model nu va avea de acum ├«ncolo un motor diesel”, a declarat Dave Hodgetts.

├Än schimb, noile modele vor fi oferite cu cel pu╚Ťin o versiune electrificat─â, a spus el.

Honda a declarat că vrea ca două treimi din vehiculele sale vândute în Europa să fie electrificate până în 2025.

Noul compact CR-V va fi prima ma┼čin─â Honda care va fi lansat─â f─âr─â motor diesel. Acesta va deveni o ma┼čin─â hibrid complet electric─â pe benzin─â ├«n luna martie. Hibridul va fi v├óndut al─âturi de un motor pe benzin─â turbo de 1,5 litri.

Honda se așteaptă ca hibridul CR-V să reprezinte jumătate din vânzările anuale, estimate la 60.000 de automobile pe piaţa europeană.

În prezent, Honda oferă un motor diesel în hatchback-ul compact Civic și SUV-ul mic HR-V. Înlocuirea modelului HR-V și a modelului de mici dimeniuni Jazz, care vor fi lansate în 2020, vor oferi versiuni folosind sistemul hibrid i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive) al Honda.

Modelul Civic va veni cu o versiune hibrid plug-in, precum ╚Öi un hibrid complet, de╚Öi plug-in-ul nu este ├«nc─â confirmat pentru toate pie╚Ťele europene. “Depinde de legisla╚Ťie”, spune Hodgetts.

Honda a anun╚Ťat c─â va lansa prima ma╚Öin─â electric─â electric─â ├«n 2019, pe baza conceptului Urban EV pe care l-a prezentat la Salonul Auto de la Geneva din 2017.

Honda reac╚Ťioneaz─â astfel la sc─âderea v├ónz─ârilor de ma┼čini pe motorin─â. Cre╚Öterea restric╚Ťiilor privind vehiculele diesel ├«n ora╚Öele poluate prin Europa determin─â clien╚Ťii s─â nu mai cumpere autovehicule diesel.

Un alt constructo nipon, Toyota, a anun╚Ťat c─â va ├«nceta s─â v├ónd─â versiuni diesel ale ma╚Öinilor sale tradi╚Ťionale ├«n Europa p├ón─â la sf├ór╚Öitul anului, dup─â ce v├ónz─ârile au sc─âzut sub 10%. Acesta va p─âstra motorina pentru vehiculele comerciale ╚Öi cele mai mari SUV-uri. Toyota ╚Öi Volvo au declarat c─â nu mai dezvolt─â noi diesel-uri.

 

Comentarii

comentarii