Honda va înceta să mai vândă vehicule cu motoare diesel în Europa din 2021

in Business, Transport 9 October 2019 41 Views

Honda Motor a anunțat că va elimina treptat toate mașinile diesel până în 2021, în favoarea modelelor cu sisteme de propulsie electrică, întrucât producătorul auto japonez face tranziția pentru a electrifica toate modelele sale europene până în 2025.

Honda este cel mai recent producător de mașini diesel care respectă reglementările globale stricte privind emisiile. Planul face parte din obiectivul său pe termen lung de a face ca mașinile electrice, inclusiv toate vehiculele cu baterii electrice, să reprezinte două treimi din portofoliul său de modele până în 2030, de la mai puțin de 10% acum.

Până anul viitor, în conformitate cu obiectivele privind emisiile Uniunii Europene, CO2 trebuie redus la 95 de grame pe km pentru 95% din autoturisme față de media actuală de 120,5 grame, cifră care a crescut în ultima vreme, pe măsură ce consumatorii renunță la diesel și îmbrățișează SUV-uri. Toate mașinile noi din UE trebuie să fie conforme în 2021.

Pentru Honda, scăderea cererii pentru vehiculele diesel și reglementările mai stricte privind emisiile au împiedicat perspectivele sale de producție în Europa.

Honda a declarat în februarie că va închide singura sa uzină auto britanică în 2021, cu pierderea a până la 3.500 de locuri de muncă.

Producătorul auto nr 3 din Japonia a declarat că va reduce numărul de variații ale modelelor auto la o treime din ofertele actuale până în 2025, reducând costurile de producție la nivel global cu 10% și redirecționând aceste economii către cercetare și dezvoltare avansată.

Comentarii

comentarii