HP lanseaza doua noi computere verzi

in Business 24 January 2008 83 Views

HP continua sa inverzeasca lumea IT cu lansarea a doua noi computere eficiente energetic si rapoarte care analizeaza cum computere si centre de date mai bune ar putea sa aduca mari economii guvernului, informeaza GreenerComputing. VEZI STUDIUL

HP Compaq dc7800 Ultra-slim Desktop PC si HP Compaq dc5800 Business PC au caracteristici eficiente energetic care le-au urcat direct in registrul de aur al Electronic Product Environmental Asessement Tool (EPEAT).

Ambele computere sunt mai mici decat PC-urile obisnuite, au procesoare Intel eficiente energetic si au incorporat softaware-ul Surveyor de management al energiei din retea, care poate masura, administra si reduce consumul de energie.

De asemenea, HP si Intel au elaborat impreuna raportul Go Green Power Play care analizeaza cata energie si cati bani poate economisi guvernul federal prin implementarea tehnologiilor verzi in centrele de date. Raportul sustine ca guvernul poate economisi intr-un an aproape 200 de milioane de dolari, iar in cinci ani chiar 1 miliard de dolari.

Un raport similar elaborat de HP, Go Green PC Power Play, arata cat de mult poate economisi guvernul prin upgradarea calculatoarelor, laptopurilor si altor echipamente care indeplinesc standardele Energy Star 3.0 cu standardele Energy Star 4.0. Economia ar fi de peste 82 de milioane de dolari intr-un an si de peste 330 de milioane in patru ani.

Comentarii

comentarii