HP pune in laptopuri baterii care rezista pana la 3 ani

in EcoLIFESTYLE 15 December 2008 78 Views

HP va oferi, incepand de anul viitor, baterii pentru laptop care pot rezista pana la 3 ani fara a se degrada, informeaza Greener Computing. Bateriile Sonata, al caror producator este compania Boston-Power din Massachusetts, pot fi reincarcate de1.000 de ori la capacitate maxima si fara a pierde din capacitate.

Noile baterii pentru laptopurile HP pot rezista ca noi aproape de trei ori mai mult decat actualele baterii. Gama de laptopuri Enviro de la HP, care vor avea baterii Sonata, va fi comercializata cu o garantie de trei ani.

In octombrie Hewlett-Packard a anuntat ca obiectivul energetic al companiei pentru 2012 este sa dubleze cantitatea de energie regenerabila pe care o foloseste, investind in mai multe programe si proiecte de energie verde.

HP a anuntat ca nu se va limita la a cumpara energie verde pentru a-si reduce emisiile globale dar va investi in tehnologii inovatoare in sectorul energiei solare. Divizia de cercetare a HP lucreaza la noi tehnologii fototonice mai ieftine si aplicabile, care, incorporate in panouri solare, ar creste eficienta acestora cu peste 20%.

Comentarii

comentarii