HP va instala un sistem de energie solara de 1MW

in Energie 28 November 2007 83 Views

HP va instala un sistem solar la sediul companiei din San Diego si va cumpara energie eoliana pentru mai multe unitati HP din Irlanda. Scopul companiei este sa reduca consumul de energie cu 20% pana in 2010, informeaza Environmental Leader.

Acordul semnat intre HP si compania SunPower prevede instalarea unui sistem electric de energie solara si intretinerea lui pentru urmatorii 15 ani. HP va cumpara energia solara de la SunPower la un pret redus.

Estimarile initiale arata ca proiectul va aduce companiei HP economii de peste 750.000 dolari din costurile energiei si intretinerii in urmatorii 15 ani. HP va castiga si credite de energie regenerabila, deoarece, cu ajutorul noului sistem, se vor reduce emisiile de dioxid de carbon cu mai mult de 500 tone pe an, sau aproximativ 7000 tone in urmatorii 15 ani.

HP va pune la punct si un program de achizitionare a panourilor solare pentru angajati in Statele Unite. Angajatii vor primi o reducere de 2000 dolari de la SunPower la instalarea sistemelor solare pentru casele lor. HP va oferi aceeasi suma pentru fiecare sistem instalat.

Noul sistem solar va include 5000 de panouri care vor fi amplasate pe cinci din cele sapte cladiri HP din San Diego. Panourile vor asigura mai mult de 10% din necesarul de energie a parcului HP.

Contractul semnat cu Airtricity va asigura aproape 90% din necesarul de energie al companiei in Irlanda, contribuind la planul de reducere a emisiilor de CO2. Electricitatea va fi generata atat de turbine din siturile de pe apa cat si de pe uscat.

Comentarii

comentarii