Hrană de câini pe bază de insecte, comercializată în Marea Britanie

in Eat Smart 13 January 2019 295 Views

Un startup din Marea Britanie a lansat o hrană de câini făcută din insecte, care ar putea ajuta la reducerea impactului asupra mediului cauzat de cantitățile semnificative de carne care ajung în hrana pentru animale.

La nivel global, animalele de companie consumă aproximativ 20% din carnea și peștele lumii, număr care va crește conform estimărilor. Hrana pentru animale de companie este responsabilă pentru aproximativ un sfert din impacturile de mediu ale producției de carne, în temeni de utilizare a terenurilor, apă, combustibili fosili, fosfați și pesticide, conform The Guardian.

Startup-ul britanic Yora a creat o hrană pentru câini pe bază de insecte, acestea asigurând 40% din proteinele produsului. Insectele sunt uscate și măcinate alături de ovăz, cartofi și alte produse vegetale naturale. Produsul vine în forma unor grăunțe uscate, iar Yora speră să lanseze și hrană umedă mai târziu în cursul anului.

Experții de mediu susțin că insectele sunt o sursă de hrană relativ sustenabilă care ar putea ajuta la reducerea foametei mondiale și a impactului asupra mediului al producției de carne. Insectele sunt foarte nutritive, conținând proteine esențiale, grăsimi, minerale și aminoacizi, și sunt ușor de digerat de către animale.

„Animalele și oamenii au mâncat insecte încă de la începutul timpurilor. Am încercat 29 de rețete pentru a găsi combinația perfectă de ingrediente gustoase și suntem foarte mândri de rezultatul final. Yora le permite proprietarilor de câini să preia inițiativa de a le oferi câinilor lor o hrană nutritivă și savuroasă care are un impact pozitiv asupra mediului.”

Insectele din hrana de câini sunt larve ale muștei soldatului negru (Hermetia illucens), care sunt furnizate de compania Protix din Eindhoven, Olanda. Aceste larve pot transforma rapid și sustenabil materia vegetală care ar fi fost altfel irosită în masă corporală.

Green Report Shop Produse alimentare eco

Alte varietăți de hrană de câini pe bază de insecte au fost lansate în SUA și Germania, însă conțin o proporție mai mică de insecte decât produsul realizat de Yora.

În luna noiembrie, lanțul de supermarketuri Sainsbury’s a devenit primul din Marea Britanie care să comercializeze greieri comestibili. Peste 1.000 de specii de insecte sunt consumate în jurul lumii, însă acestea apar rareori în dietele locuitorilor națiunilor bogate.

Comentarii

comentarii