HS Timber Productions, fostă Holzindustrie Schweighofer, reacționează la analiza Frames privind exploatările forestiere

in Biodiversitate, Business 4 December 2019 203 Views

HS Timber Productions, fostă Holzindustrie Schweighofer, reacținează la analiza Frames privind exploatările forestiere și precizează într-un comunicat remis Green Report că  activează în industria de prelucrare a lemnului și nu recoltează lemn, nu taie arbori și nu are activități de exploatare forestieră.

Image by Antonio Hernández from Pixabay

Fabricile noastre achiziționează masă lemnoasă de la furnizori autorizați și strict verificați, materie primă pe care ulterior o prelucrează. Prin urmare, afirmația că HS Timber Productions ar fi o companie de exploatare este complet falsă”, se arată în textul comunicatului.

Analiză Frames: România, țara care își vinde ,,aurul verde’’ cu ochii închiși

În ceea ce privește originea lemnului, reprezentanții companie susțin că au pus în aplicare un sistem Due Diligence foarte performant și un plan de acțiune pentru un lanț de aprovizionare sigur și sustenabil, ca să se asigure că procesează doar lemn recoltat în mod legal, căruia prin procesare i se crește valoarea.

Unul dintre principiile de bază ale HS Timber Productions este acela de a acționa întotdeauna în conformitate cu toate legile și reglementările în vigoare. Respectarea și aplicarea legii sunt elemente cheie pentru a câștiga încrederea societății civile și pentru a contribui la dezvoltarea industrială a țării”, au precizat aceștia.

Holzindustrie Schweighofer şi-a schimbat numele în HS Timber Group

 

Comentarii

comentarii