Huawei: 5G poate ajuta la combaterea schimb─ârilor climatice

in Business, Companii, Impact 31 July 2019 59 Views

La o dezbatere sus╚Ťinut─â ├«n cadrul Huawei Cybersecurity Transparency Centre din Bruxelles la ├«nceputul lunii, compania chinez─â a subliniat rolul important pe care ├«l pot juca re╚Ťelele 5G ├«n atenuarea schimb─ârilor climatice.

├Än observa╚Ťiile sale, dr. Hui Cao, ╚Öeful strategiei ╚Öi politicii de la Huawei UE, a spus c─â “schimb─ârile climatice sunt aici ╚Öi nu ne putem permite s─â ignor─âm acest lucru. La fel ca digitalul, verdele este un aspect orizontal al politicii ╚Öi al afacerilor”.

Dr. Cao a subliniat c─â o abordare bazat─â pe fapte ar fi esen╚Ťial─â atunci c├ónd m─âsur─âm impactul noilor tehnologii, cum ar fi 5G, ╚Öi a ad─âugat c─â 5G a consumat mai pu╚Ťin─â energie dec├ót 4G.

ÔÇ×Consumul de energie de 5 G pe bit este doar 10% din 4G. Cu alte cuvinte, 90% din energie este economisit─â pe bit ÔÇŁ, a spus el.

Cu această ocazie, gigantul chinez a lansat și Raportul de sustenabilitate pentru anul 2018. Potrivit companiei, în ultimul an, Huawei a lucrat pentru a ajuta la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (SDG) ale ONU, pentru a construi un ecosistem durabil și mai incluziv cu partenerii săi din industrie și a executa propriile strategii de sustenabilitate.

“Eficien╚Ťa energetic─â a devenit o considera╚Ťie major─â pentru viitoarele re╚Ťele de comunica╚Ťii. Trebuie s─â folosim mai pu╚Ťin─â energie pentru a transmite mai multe date, reduc├ónd totodat─â consumul total de energie al sistemelor de energie. Tehnologiile IT&C pot ajuta”, a explicat Yingying Li, directorul de comunicate pentru Europa de Vest al Huawei.

Comentarii

comentarii