Hub logistic pentru exportul produselor bio la Portul Zimnicea

in Business 24 February 2021 95 Views

Norofert Group, principalul produc─âtor rom├ón de inputuri organice, inten╚Ťioneaz─â s─â cumpere o ferm─â de 1.000 de hectare la Zimnicea, l├óng─â port, pentru 9,5 milioane de lei. Compania vrea s─â dezvolte capacit─â╚Ťi de ├«nc─ârcare a barjelor la Dun─âre pentru business-ul s─âu de trading cu cereale ecologice. Orice tipuri de culturi bio, produse de companie sau primite ├«n schimbul inputurilor ecologice, vor putea fi v├óndute la export pe Dun─âre.

Foto: Camilo Pinaud -Unsplash

Ferma, operat─â de o companie local─â ├«nfiin╚Ťat─â ├«n anul 2006, are o suprafa╚Ť─â de 1.000 de hectare aflate ├«n arend─â. Ferma este 84% compact─â, 400 de hectare sunt deja irigabile, iar pre╚Ťul arendei este unul atractiv. Norofert are ├«n plan s─â introduc─â agricultura ecologic─â pe toat─â suprafa╚Ťa fermei ├«ncep├ónd cu anul 2021.

Situat─â la 5 km distan╚Ť─â de Portul Zimnicea de la Dun─âre, Norofert inten╚Ťioneaz─â s─â dezvolte capacit─â╚Ťi de ├«nc─ârcare barje la Dun─âre pentru business-ul s─âu de trading cu cereale ecologice. Aceast─â capacitate de ├«nc─ârcare reprezint─â un hub logistic excelent pentru activitatea principal─â a Norofert.

ÔÇ×├Änc─â de la listarea companiei noastre pe BVB, una dintre ideile de dezvoltare a afacerii a fost achizi╚Ťionarea unei ferme care s─â fie deja utilat─â ╚Öi preg─âtit─â s─â func╚Ťioneze ├«nc─â din prima zi. ├Än ultimul an am analizat posibilitatea unor diverse investi╚Ťii ╚Öi ├«n cele din urm─â am decis s─â achizi╚Ťion─âm ferma localizat─â ├«n Zimnicea ╚Öi care se afl─â ├«ntr-o stare excelent─â de func╚Ťionare. Jude╚Ťul Teleorman este unul de tradi╚Ťie pentru agricultur─â, iar calitatea solului ╚Öi faptul c─â ferma este situat─â ├«n apropiere de Portul Zimnicea de la Dun─âre sunt c├óteva dintre punctele forte pentru care ne-am propus s─â realiz─âm aceast─â investi╚Ťie. Ne dorim ca noua linie de business s─â devin─â una strategic─â ├«n dezvoltarea Norofert Group,ÔÇŁ a declarat Vlad Popescu, CEO Norofert SA.

├Än cadrul fermei exist─â aproximativ 3.000 metri p─âtra╚Ťi de depozite, precum ╚Öi o gam─â complet─â de echipamente agricole aflate ├«ntr-o stare excelent─â. Acestea au cel mult trei ani vechime ╚Öi pot opera peste 1.800 de hectare de teren.

Pe termen scurt, Norofert are ├«n vedere realizarea unor investi╚Ťii de modernizare ╚Öi m─ârire a capacit─â╚Ťii de stocare, extinderea terenului arabil p├ón─â la 2.000 de hectare ╚Öi transformarea unei p─âr╚Ťi din ferm─â ├«n instala╚Ťie de testare a produselor Norofert.

Norofert Group este principalul produc─âtor de inputuri organice. ├Änfiin╚Ťat─â ├«n 2000 ca afacere de familie, compania a ├«nceput ini╚Ťial ca importatoare de ├«ngr─â╚Ö─âminte de ├«nalt─â calitate de pe pie╚Ťele occidentale ├«n Rom├ónia. ├Än 2015, odat─â cu preluarea afacerii de c─âtre Vlad Popescu, compania a ├«nceput s─â produc─â ├«ngr─â╚Ö─âminte ecologice, produse fitosanitare organice, cum ar fi insecticide ╚Öi fungicide precum ╚Öi tratamente foliare ╚Öi pentru semin╚Ťe, folosind re╚Ťetele sale originale.

Acum, Norofert este un grup de companii care include o linie de produse pentru agricultura ecologic─â (Norofert Organic), o linie de produse pentru agricultura conven╚Ťional─â (Karisma) ╚Öi o linie de produse pentru gr─âdinari ╚Öi fermieri mici (Norofert Fito).

Cite┼čte ┼či:

H&P: România nu poate recâștiga competitivitatea economică fără o strategie aliniată cu Green Deal
Commoditrader ┼či Asocia┼úia Produc─âtorilor de Porumb din Rom├ónia ├«┼či extind parteneriatul pentru agricultura conservativ─â

Comentarii

comentarii