Hub logistic pentru exportul produselor bio la Portul Zimnicea

Norofert Group, principalul producător român de inputuri organice, intenționează să cumpere o fermă de 1.000 de hectare la Zimnicea, lângă port, pentru 9,5 milioane de lei. Compania vrea să dezvolte capacități de încărcare a barjelor la Dunăre pentru business-ul său de trading cu cereale ecologice. Orice tipuri de culturi bio, produse de companie sau primite în schimbul inputurilor ecologice, vor putea fi vândute la export pe Dunăre.

Foto: Camilo Pinaud -Unsplash

Ferma, operată de o companie locală înființată în anul 2006, are o suprafață de 1.000 de hectare aflate în arendă. Ferma este 84% compactă, 400 de hectare sunt deja irigabile, iar prețul arendei este unul atractiv. Norofert are în plan să introducă agricultura ecologică pe toată suprafața fermei începând cu anul 2021.

Situată la 5 km distanță de Portul Zimnicea de la Dunăre, Norofert intenționează să dezvolte capacități de încărcare barje la Dunăre pentru business-ul său de trading cu cereale ecologice. Această capacitate de încărcare reprezintă un hub logistic excelent pentru activitatea principală a Norofert.

„Încă de la listarea companiei noastre pe BVB, una dintre ideile de dezvoltare a afacerii a fost achiziționarea unei ferme care să fie deja utilată și pregătită să funcționeze încă din prima zi. În ultimul an am analizat posibilitatea unor diverse investiții și în cele din urmă am decis să achiziționăm ferma localizată în Zimnicea și care se află într-o stare excelentă de funcționare. Județul Teleorman este unul de tradiție pentru agricultură, iar calitatea solului și faptul că ferma este situată în apropiere de Portul Zimnicea de la Dunăre sunt câteva dintre punctele forte pentru care ne-am propus să realizăm această investiție. Ne dorim ca noua linie de business să devină una strategică în dezvoltarea Norofert Group,” a declarat Vlad Popescu, CEO Norofert SA.

În cadrul fermei există aproximativ 3.000 metri pătrați de depozite, precum și o gamă completă de echipamente agricole aflate într-o stare excelentă. Acestea au cel mult trei ani vechime și pot opera peste 1.800 de hectare de teren.

Pe termen scurt, Norofert are în vedere realizarea unor investiții de modernizare și mărire a capacității de stocare, extinderea terenului arabil până la 2.000 de hectare și transformarea unei părți din fermă în instalație de testare a produselor Norofert.

Norofert Group este principalul producător de inputuri organice. Înființată în 2000 ca afacere de familie, compania a început inițial ca importatoare de îngrășăminte de înaltă calitate de pe piețele occidentale în România. În 2015, odată cu preluarea afacerii de către Vlad Popescu, compania a început să producă îngrășăminte ecologice, produse fitosanitare organice, cum ar fi insecticide și fungicide precum și tratamente foliare și pentru semințe, folosind rețetele sale originale.

Acum, Norofert este un grup de companii care include o linie de produse pentru agricultura ecologică (Norofert Organic), o linie de produse pentru agricultura convențională (Karisma) și o linie de produse pentru grădinari și fermieri mici (Norofert Fito).

Citeşte şi:

H&P: România nu poate recâștiga competitivitatea economică fără o strategie aliniată cu Green Deal
Commoditrader şi Asociaţia Producătorilor de Porumb din România îşi extind parteneriatul pentru agricultura conservativă
spot_img

Ultimele știri