├Äntreaga produc╚Ťie pe un an pentru noul model Hummer electric, de la General Motors, v├óndut─â ├«ntr-o zi

in EcoLIFESTYLE, Transport 24 October 2020 201 Views

General Motors a transformat Hummer-ul dintr-o ma╚Öin─â care consuma mult, ├«ntr-una cu zero emisii. ├Äntreaga produc╚Ťie pe un an pentru noul model electric Hummer EV a fost v├óndut─â la doar o zi de la prezentare.

Hummer EV este echipat cu trei motoare electrice de 1.000 de cai putere, bateria are autonomie de peste 560 de kilometri ╚Öi se ├«ncarc─â cu p├ón─â la 300 kW. ╚śoferul are la dispozi╚Ťie un instrumentar de bord digital cu ecran de 12,3 inch. Ma╚Öina a fost proiectat─â ├«n 18 luni ╚Öi are un mod ÔÇ×Watts to FreedomÔÇŁ care accelereaz─â la 97 km/h ├«n doar trei secunde.

La o zi dup─â anun╚Ť, compania a precizat c─â a atins num─ârul de rezerv─âri posibile pe care le poate face ├«ntr-un an de produc╚Ťie.

Pre╚Öedintele General Motors, Mark Reuss, a declarat chiar ├«nainte de lansare c─â se a╚Öteapt─â ca modelul s─â fie profitabil de la ├«nceputul produc╚Ťiei.

ÔÇ×Din prima zi, vehiculele noastre vor fi profitabile. PunctÔÇŁ, a anun╚Ťat acesta.

Modelul ce va fi livrat clien╚Ťilor ├«n toamna viitoare cost─â 112.595 de dolari. General Motors mai prezint─â alte patru oferte, cu livrare ├«ntre 2022 ╚Öi 2024, pre╚Ťurile fiind cuprinse ├«ntre 99.995 ╚Öi 79.995 de dolari. Toate culorile ╚Öi specifica╚Ťiile disponibile vor fi anun╚Ťate clien╚Ťilor ulterior.

Hummer-ul electric camionet─â de la General Motors va concura direct cu Ford F-150 electric, Tesla Cybertruck ╚Öi alte patru pickupuri electrice, lansate de c─âtre companii start-up (Nikola, Bollinger Motors, Rivian ╚Öi Lordstown Motors). Produc╚Ťiile pentru cele ╚Öapte modele vor debuta ├«ntre iunie 2021 ╚Öi finalul lui 2022.

Numai ├«n 2019, americanii au cump─ârat peste trei milioane de pickupuri pe carbura╚Ťie, cele din seria F ale Ford fiind cele mai populare. De altfel, aproape o treime din v├ónz─ârile anului trecut au apar╚Ťinut Ford.

Anali╚Ötii spun c─â un cump─âr─âtor va opta pentru o camionet─â electric─â, dac─â tot este dispus s─â scoat─â mai mul╚Ťi bani din buzunar. Avantajul comercial oferit de acestea ├«l reprezint─â bateriile mari, care ofer─â autonomii de circa 400 de kilometri, dar care pot fi folosite ╚Öi ca generatoare de energie pentru alte utilaje.

Citește și: 

OMV Petrom ┼či Enel X vor instala 10 sta┼úii de re├«nc─ârcare pentru ma┼čini electrice

Anvelope speciale pentru mașini electrice, produse la Timișoara

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii