Iasiul are harta eco

Iesenii pot afla de acum toate informatiile actuale, cu specific ecologic sau care pot contribui la un stil de viata sanatos din Harta Eco a Iasului lansata luna aceasta de echipa asociatiei "Mai Bine".

Aceasta initiativa si-a propus sa ofere o alternativa la relatia individ – mediu; pe de o parte, individul, cetateanul, consumatorul si pe cealalta parte, mediul, ca oportunitate de educatie, dezvoltare sau simpla interactiune, scriu membrii asociatiei "Mai Bine" intr-un comunicat.

In cateva culori si cu ajutorul a catorva simboluri se pot regasi cu usurinta pe aceasta harta spatii verzi, centre si cluburi sportive, piete agroalimentare, centre de colectare a deseurilor de baterii si acumulatori portabili, cafenele cu cafea Fair Trade si pista de biciclete.

Eco Harta Iasi poate fi solicitata gratuit din urmatoarele locatii: Centrul de Informare Turistica Iasi, Centrele de cartier ale orasului Iasi, Centrul Cultural Francez, British Council sau poate fi descarcata online de pe siteul asociatiei.

Initiativa face parte din proiectul „IaSi Recicleaza! Educarea tinerilor ieseni pentru un mediu sanatos” implementata de asociatia "Mai Bine", in parteneriat cu Asociatia TERIS si cu sprijinul financiar al Primariei Iasi.

De asemenea, in cadrul acestui proiect, au fost informati peste 2000 de elevi de gimnaziu cu privire la importanta abordarii unui consum sustenabil si a colectarii selective a deseurilor. In perioada imediat urmatoare echipa proiectului se va reintoarce in aceste scoli pentru a oferi diplome ce atesta calitatea de promotor elevilor ce s-au implicat activ in diseminarea informatiilor primite, se mai precizeaza in comunicat.

Cu aceasta ocazie, elevii din fiecare scoala vor avea posibilitatea sa participe si sa se implice activ in cadrul unor activitati practice, participand la curatarea spatiului verde din perimetrul scolii si plantarea de flori si copaci, sub indrumarea echipei IaSi Recicleaza.

Pentru a contribui in mod semnificativ la educarea tinerilor ieseni si a oferi o viziune de ansamblu asupra efectelor pozitive ale reducerii consumului si colectarii selective, in datele de 5–6, respective 12-13 noiembrie se vor desfasura doua sesiuni ale workshopului Cultura Civica Contemporana.

spot_img

Ultimele știri