Iașul își face flotă de autobuze prietenoase cu mediul

in Transport 6 December 2016 70 Views

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va acorda un împrumut de 15 milioane de euro municipiului Iași pentru achiziționarea de 50 de autobuze noi cu emisii reduse de carbon. Autobuzele ecologice sunt în conformitate cu legislația Comisiei Europene privind emisiile motoarelor diesel Euro 6.

autobuze

Ca parte a pachetului financiar BERD va oferi, de asemenea, un grant de 250.000 de euro pentru a permite municipalității să stabilească o autoritate de transport pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor. De asemenea va fi înființat un organism de reglementare pentru a gestiona serviciile de transport public din zona metropolitană Iași.

Economia și populația din Iași au crescut considerabil în ultimii zece ani. Modernizarea transportului public va consolida această creștere și de a contribui la dezvoltarea în continuare a orașului ca un important centru pentru industrie, turism și cultură”, a declarat Matteo Patrone,  Director Regional BERD pentru România și Bulgaria.

Acesta împrumut este cel de-al treilea din cadrul noului program cadru BERD, destinat României, pentru finanțarea infrastructurii și a serviciilor de transport public din țară. BERD a investit în România peste 7,3 miliarde de euro în 384 de proiecte și a mobilizat mai mult de 14 miliarde de euro din alte surse de finanțare.

Comentarii

comentarii