IBM si Nokia, intr-un program de schimb de tehnologie

in Business 14 January 2008 80 Views

31 de patente ale IBM, Nokia, Pitney-Bows si Sony au devenit disponibile pentru public, odata cu lansarea programului Bunuri Eco-Patentate, dupa doi ani de discutii si planificari, informeaza GreenerComputing.

Promovat de IBM, programul Bunuri Eco-Patentate are ca scop realizarea unei colectii de patente care sa acopere domeniul noilor tehnologii, procesele si ideile care pot fi folosite in abordarea problemelor ecologice. Prin oferirea acestor produse publicului, companiile spera sa promoveze inovatia, dar si sa creeze noi oportunitati de afaceri.

“Premisa este ca, in domeniul mediului, a impartasi cunostinte si tehnologie are un mare potential in a rezolva problemele lumii”, a declarat Wayne Balta, vicepresedintele de mediu al IBM. “Astazi, nu exista o metoda organizata de a face acest lucru la nivel mondial”, a adaugat acesta.

Balta a explicat ca firmele pot detine patente care nu sunt o sursa esentiala de venit pentru acestea, dar prin impartasirea acestora cu alte companii la nivel mondial, aceste patente pot duce la dezvoltare durabila. In plus, pentru acele companii care garanteaza patentele lor, schimbul de informatii poate avea beneficii economice.

Programul Bunuri Eco-Patentate va functiona sub auspiciile World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) si orice companie se poate alatura prin garantarea unui sau mai multor patente.

Dintre cele 31 de patente care fac parte in prezent din program, 27 sunt ale IBM, 2 ale Pitney-Bowes si 2 ale Nokia si Sony. Printre acestea se numara moduri de reciclare ale componentelor de telefoane mobile sau metode de inlocuire a solventilor lichizi din solutiile pentru curatarea suprafetelor.

Comentarii

comentarii