Idee de cadou sustenabil: cumpără plantarea unui arbore pe care îl poţi urmări cum creşte

in Biodiversitate 23 December 2020 125 Views

Mâine noapte vine Moș Crăciun şi dacă nu ai avut timp sau inspiraţie pentru a alege un cadou, îţi propunem o idee: ce-ar fi să faci cadou un arbore?

Foto: Heye Jensen / Unsplash

Treedom e un site de unde poți să cumperi plantarea unui arbore, iar un fermier îl va planta pe terenul său. Îl faci cadou online, îl urmărești prin aplicație cum crește, și la un moment poate vei face o excursie cu nepoții să-l vezi mare. Arborele va fi fotografiat și geolocalizat și va avea pagina sa online, unde puteți urmări povestea proiectului din care va face parte.

Astfel, contribui la un mediu sănătos, lași “plasticul” în magazin și pui la loc în natură pomul ăla de Crăciun pe care l-ai adus în casă, care va aborbi dioxidul de carbon din atmosferă. Mai mult, plantând cu Treedom, fermierii locali din Africa, America de Sud, Asia și Italia vor primi sprijin financiar și șansa de a planta un copac util, atât pentru ei, cât și pentru comunitatea lor. Unii copaci vor face fructe și astfel vor fi create oportunități de venit, unii vor ajuta la cultivarea altor specii care necesită umbră, alții vor ajuta solul să devină mai fertil și alții vor juca un rol cheie în apicultură sau în producția de produse cosmetice naturale. Fiecare copac din pădurea ta va avea o mare valoare pentru mediu și pentru oricine îl va planta.

Site-ul oferă mai multe variante de arbori de unde poţi alege: bananier, baobab, copac de avocado, mango sau de cacao şi mulţi altii. În dreptul fiecăruia este specificat şi cantitatea de CO2 pe care o poate absorbi într-un an. De exemplu, un bananier poate salva 10 kg de CO2, ceea ce reprezintă echivalentul producerii a două pahare de şampanie.

De asemenea, există şi pachete cu un număr diferit de copaci, cel mai ieftin fiind de 15 euro.

Până acum, în 10 ani de la înfiinţarea companiei, peste 583.000 de oameni şi 4.000 de companii au cumpărat pachete pe Treedom, care a plantat în total peste 1,63 milioane de arbori în 17 ţări din toată lumea.

Citeşte şi:

Comentarii

comentarii