Idei de cadouri de Crăciun sustenabile şi fabricate în România

in Business, Sărbători sustenabile 18 December 2019 722 Views

Produsele lucrate manual din materiale naturale ce au ca inspiraţia natura sau plantele vii sunt idei de cadouri minunate pentru cei dragi. În plus, dacă sunt fabricate în România ai ocazia să ajuţi antreprenorii locali. Am pregătit o listă care sperăm să te inspire în alegerea cadourilor.

1.Săpunuri de la Atelierul Macita sunt handmade, cu ingrendiente 100% naturale şi fără ulei de palemier. Mai mult, livarea se face cu bicicleta astfel că emisiile de carbon sunt zero.

Atelierul de săpun Macita a pornit în satul bunicilor antreprenorului, Țutcani, de la o grădină plină de flori, ierburi aromatice și plante medicinale, de la recolte bogate, de la nevoia de a găsi o întrebuințare cât mai frumoasă pentru toate aceste flori.

2. Bicicletă din bambus de la Veltra Bikes. Spre deosebire de aluminiu, oțel sau carbon, care poluează în timpul fabricației, bambusul este un material ecologic, pe care trebuie doar să-l recoltezi.

Bicicleta cu o singură viteză este disponibilă în trei mărimi (S, M și L) și costă 1.200 de euro, bani ce pot fi achitați și în rate. Puteţi citi mai multe despre bicicletă aici.

3. Produse din lână Made in Rosia Montană. Pregătește cadourile de Crăciun cu căciuli, fulare, mănuși, veste, pulovere și șosete tricotate manual din 100% lână merinos create de doamnele din Roşia Montană. Toate comenzile făcute până în 20 decembrie ajung înainte de Crăciun.

4. Cosmetice pentru femei şi bărbaţi de la Sabio Cosmetics, un brand creat de o fostă avocată pasionată de chimie, Aura Dinu. Potrivit site-ului, toate produsele sunt realizate din “ingrediente 100% naturale, atent selecţionate, bioactive”. Deși numele brand-ului pare că vine de la “săpun” și “bio”, este rezultatul combinației celor două nume ale fiicelor Aurei, Sabina și Ioana. Toate produsele Sabio sunt handmade, realizate în tranşe mici, în atelierul Aurei.

5. Plante decorative de la Cresc, un studio de design și consultanță care funcționează numai cu organisme vii, urmând principiile de Design Biofilic. Startup-ul a fost fondat în 2016 și a explorat diverse tehnici de integrare a florei în spații de locuit, artă și publicitate. Puteţi alege dintre terarii închise, bijuterii vii create cu plante aeriene, organizatoare de birou cu plante vii.

6. Haine de la Ethics Wear, un brand românesc de streetwear românesc axat pe sustenabilitate. Compania produce un articol vestimentar atunci când acesta este comandat pe site pentru a evita orice fel de risipă a materialelor. De asemenea, hainele sunt croite din bumbac organic, care a fost cules într-un mod responsabil, iar poliesterul  pentru bluze și hanorace este unul reciclat.

7. Kubic Lemn cu Plante Aeriene by Aerium care produce design cu plante aeriene. Nepretentioase şi spectaculoase, plantele aeriene au nevoie de apă o dată – de două ori pe săptămână, prin scufundare sau pulverizare. Sunt fericite în lumina indirectă primăvara şi vara, în timp ce toamna târziu şi iarna le puteti lşsa în lumina directş, cand soarele este mai blând. Puteţi găsi o parte dintre produsele Aerium şi la Cărtureşti, Intro, Dizainar şi La Maison des Jardins.

 

 

Comentarii

comentarii