Ikea implică artizani români în noua sa colecție

in Business 7 February 2019 110 Views

Retailerul de mobilă Ikea implică în noua sa colecție artizani români din rețeaua Mesteshukar BoutiQ, care au creat un sucitor de lemn şi un coş de răchită.

VÄLGÖRANDE este cea mai recentă colecție Ikea realizată de antreprenori sociali. Include accesorii unice din lemn și răchită, create de o rețea de artizani atât din Mesteshukar ButiQ România, cât și Doi Thung Thailanda în colaborare cu designerul IKEA Mikael Axelsson.

“Am vrut să ne provocăm atât pe noi, cât și pe meșteșugari și să încercăm să producem modele unice. Principalul obiectiv și cea mai mare provocare a fost crearea de produse care să aibă un echilibru adecvat între artizanatul tradițional și designul modern, și care pot fi produse așa încât să aibă un preț accesibil în magazin”, a spus Mikael Axelsson, designerul Ikea care a supervizat creația colecțiilor.

De peste șase ani, Ikea se implică în parteneriate cu meșteșugari talentați din întreaga lume prin inițiativa sa de antreprenoriat social pentru a crea colecții în ediție limitată și pentru a genera locuri de muncă atât de necesare.

Harta Meșteșugarilor, instrumentul online care pune în legătură meșteșugarii și clienții

Toate obiectele din colecție sunt realizate manual și nu seamănă între ele. Cu toate acestea, colecția ca întreg este mult mai mult axată pe designul modern decât pe artizanatul tradițional. Acesta este rezultatul unei colaborări strânse între echipa Ikea și artizani – unde fiecare a contribuit și a învățat de la ceilalți.

“Principalul obiectiv și cea mai mare provocare a fost să creăm produse care au echilibrul perfect între meșteșugul tradițional și designul modern”, a mai spus Mikael Axelsson.

Colecţia este disponibilă şi în România începând cu 1 februarie.

Comentarii

comentarii