IKEA își asigură 71% din energia electrică din surse regenerabile

in Business 8 December 2016 176 Views

În urma investițiilor în proiecte de energie solară și eoliană de peste 1,5 miliarde de euro, începute în 2009, IKEA a reușit până în prezent să-și asigure din surse regenerabile 71% din energie electrică necesară, potrivit datelor publicate în ultimul raport de sustenabilitate al companiei.

IKEA Grop are ca obiectiv major, ca până în 2020, să-și producă din surse reciclabile toată cantitatea de energie necesară consumului operațiunilor sale.

 

IKEA Group a alocat peste 3 miliarde de euro pentru investiții în sustenabilitate. Acestea includ un cadru financiar de 1 miliard de euro pentru a asigura acces pe termen lung la materie primă sustenabilă prin investiția în managementul respoinsabil al pădurilor, precum și în companii active în reciclare, dezvoltarea energiei regenerabile și a biomaterialelor.

De asemenea, cadrul financiar include și 1,5 miliarde de euro investiți în proiecte de energie solară și eoliană începând cu 2009 și 600 de milioane de euro alocați pentru investiții în independența energetică.

80 de milioane de becuri LED vândute într-un an

Compania înlocuit întreaga gamă de iluminat cu LED, iar în anul financiar 2016 a vândut aproximativ 80 de milioane de becuri LED. Dacă toți consumatorii ar înlocui becurile obișnuite cu becuri LED, ar salva suficientă energie pentru a alimenta cu energie electrică aproximativ 650.000 de case pentru un an, calcul bazat pe consumul de electricitate dintr-o locuință medie din Europa.

În România, magazinul IKEA din București a investit 2,5 milioane de euro, în 2016, pentru eficiența energetică a clădirii, parte dintr-un proiect de modernizare a întregului magazin, ce s-a desfășurat în ultimii 6 ani.

Comentarii

comentarii