Ikea va interzice vânzarea obiectelor din plastic de unică folosinţă până în 2020

in Business 12 June 2018 17 Views

Retailerul suedez Ikea a anun╚Ťat c─â va ├«nceta s─â v├ónd─â produse de plastic de unic─â folosin╚Ť─â p├ón─â ├«n anul 2020, iar interdic╚Ťia va fi aplicat─â ├«n toate magazinele de pe glob.

Compania spune că în viitor va proiecta produse care vor putea fi reparate, revândute sau reciclate.

M─âsura vine ├«n urma unui anun╚Ť al Uniunii Europene care inten╚Ťioneaz─â s─â interzic─â articole din plastic, inclusiv paie, dischete de bumbac, tac├ómuri, bastoane de baloane ╚Öi agitatoare de b─âuturi.┬áMaterialele plastice de unic─â folosin╚Ť─â pot fi foarte d─âun─âtoare pentru via╚Ťa marin─â.

Această mișcare face parte din planul companiei de a proiecta toate produsele Ikea cu scopul de a utiliza numai materiale regenerabile și reciclate și de a atinge emisii zero până în 2025. De asemenea, va crește numărul de mese și de gustări în restaurante.

Torbjorn Loof, directorul executiv al grupului Inter Ikea, a declarat: “Prin m─ârimea ╚Öi amploarea companiei noastre avem ocazia de a inspira ╚Öi de a permite mai mult de un miliard de oameni s─â tr─âiasc─â vie╚Ťi mai bune, ├«n limitele planetei. Ne angaj─âm s─â lu─âm ini╚Ťiativa ╚Öi s─â lucr─âm ├«mpreun─â cu toat─â lumea – de la furnizorii de materii prime p├ón─â la clien╚Ťii ╚Öi partenerii no╚Ötri”

În prezent, 60% din gama de produse IKEA este alcătuită din materiale regenerabile, în timp ce aproape 20% sunt materiale reciclate.

Compania de╚Ťine 418 magazine ├«n 49 de ┼ú─âri. Magazinul Ikea din Rom├ónia a fost al 253-lea deschis ├«n a 35-a ┼úar─â, pe 21 martie 2007. P├ón─â ├«n luna martie 2010, a fost operat ├«n sistem de franciz─â local─â, iar dup─â aceea Ikea Rom├ónia a devenit parte din Ikea Group.

 

Citește și: Ikea își reduce risipa alimentară cu 50%, până în 2020

Comisia Europeană propune noi norme cu scopul de a reduce drastic utilizarea unor obiecte de unică folosinţă din plastic

Comentarii

comentarii