Ikea va interzice vânzarea obiectelor din plastic de unică folosinţă până în 2020

in Business 12 June 2018 58 Views

Retailerul suedez Ikea a anunțat că va înceta să vândă produse de plastic de unică folosință până în anul 2020, iar interdicția va fi aplicată în toate magazinele de pe glob.

Compania spune că în viitor va proiecta produse care vor putea fi reparate, revândute sau reciclate.

Măsura vine în urma unui anunț al Uniunii Europene care intenționează să interzică articole din plastic, inclusiv paie, dischete de bumbac, tacâmuri, bastoane de baloane și agitatoare de băuturi. Materialele plastice de unică folosință pot fi foarte dăunătoare pentru viața marină.

Această mișcare face parte din planul companiei de a proiecta toate produsele Ikea cu scopul de a utiliza numai materiale regenerabile și reciclate și de a atinge emisii zero până în 2025. De asemenea, va crește numărul de mese și de gustări în restaurante.

Torbjorn Loof, directorul executiv al grupului Inter Ikea, a declarat: “Prin mărimea și amploarea companiei noastre avem ocazia de a inspira și de a permite mai mult de un miliard de oameni să trăiască vieți mai bune, în limitele planetei. Ne angajăm să luăm inițiativa și să lucrăm împreună cu toată lumea – de la furnizorii de materii prime până la clienții și partenerii noștri”

În prezent, 60% din gama de produse IKEA este alcătuită din materiale regenerabile, în timp ce aproape 20% sunt materiale reciclate.

Compania deține 418 magazine în 49 de ţări. Magazinul Ikea din România a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010, a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea Ikea România a devenit parte din Ikea Group.

 

Citește și: Ikea își reduce risipa alimentară cu 50%, până în 2020

Comisia Europeană propune noi norme cu scopul de a reduce drastic utilizarea unor obiecte de unică folosinţă din plastic

Comentarii

comentarii