Impact Hub caută antreprenorii care vor să revoluționeze agricultura și industria alimentară prin tehnologie

in Business, Eat Smart, Proiecte 3 November 2019 137 Views

Impact Hub Bucharest și EFSE Entrepreneurship Academy lansează un program de pre-accelerare dedicat celor care pot propune soluții tehnologice care să schimbe industria alimentară sau agricultura.

Programul se numeşte Food & Agri Tech Challenge şi vizează startup-uri cu idei fezabile care să participe la bootcamp și un program de şase luni de creștere pentru a ajunge de la idee la prototip validat.  Înscrierile sunt deschise până pe 30 noiembrie.

Se adresează startup-urilor care pot propune idei dezvoltate de business în agricultură sau industria alimentară, bazate pe tehnologie. Printre domeniile vizate se numără, de exemplu: 

• Calitate și trasabilitate (siguranța alimentelor, calitatea plantelor și a alimentelor) 
• Tehnologia agriculturii (agricultura de precizie, sănătatea animalelor, agricultură verticală și interioară)  
• Noi canale de distribuție (distribuție directă, restaurante digitale, noi vehicule de livrare) 

”În România, sunt foarte puține startup-uri active în cele două domenii pe care le vizează acest program, care să îmbunătățească prin tehnologie agricultura sau procesele din industria alimentară. Viitorul, dacă nu chiar prezentul, ne va impune să devenim mai eficienți și în aceste domenii și ne asumăm rolul de pionieri pentru a atrage atenția asupra acestor nevoi și pentru a crea noi comunități și rețele. Ne dorim ca Food & Agri Tech Challenge să fie un program cu continuitate și așteptăm cu nerăbdare să auzim ideile participanților noștri”, spune Oana Craioveanu, CEO & Co-fondator Impact Hub Bucharest.

Înscrierile sunt gratuite și deschise până pe 30 noiembrie, pe fatchallenge.ro. În urma selecției făcute de organizatori, 15 echipe vor participa la un bootcamp de două zile, pe 13-14 decembrie, unde își vor dezvolta ideea sub îndrumarea unor mentori și specialiști cu experiență în cele 2 domenii, dar și în dezvoltarea unui startup.

Pre-acceleratorul se va desfășura pe parcursul a 6 luni, din ianuarie până în iunie 2020 și se va încheia cu un Demo Day, un eveniment public unde participanții își vor expune ideile către potențiali clienți, investitori, parteneri sau alte persoane active în aceste domenii, interesate de inovație.  

Impact Hub Bucharest este o organizaţie care oferă spații de lucru colaborativ și pentru echipe în trei spații din Capitală, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding.

EFSE Entrepreneurship Academy (Academia Antreprenorială) este o inițiativă a EFSE Development Facility sub egida căreia sunt implementate programe educaționale pentru startup-uri din regiunea țintă de activitate a Fondului EFSE.

Comentarii

comentarii