În Bologna primeşti bere gratis dacă mergi pe jos sau cu bicicleta – VIDEO

in Transport 2 November 2018 138 Views

Orașul italian Bologna vrea stimuleze locuitorii să aleagă călătoriile prietenoase cu mediul prin intermediul unui sistem care oferă celor care merg pe jos, cu bicicleta sau cu autobuzul recompense în bere, înghețată și bilete de cinema. Programul Bella Mossa – “Good Job” – a fost creat de Marco Amodori în 2017.

Cu ajutorul unei aplicații numită BetterPoints, utilizatorii pot înregistra călătoriile. Odată ce au acumulat suficiente puncte, le pot răscumpăra la peste 100 de companii din oraș.

Site-ul aplicației explică procesul, spunând: “Cu fiecare călătorie făcută pe jos, cu bicicleta, cu autobuzul sau cu trenul, prin intermediul aplicațiilor de car sharing și carpooling, puteți câștiga puncte de mobilitate, iar acestea permit accesul la reducerile și voucherele oferite de partenerii noștri.

De asemenea, utilizatorii pot urmări propriile călătorii și există și opțiunea de a concura cu prietenii sau cu colegii de birou și școală. Scopul este de a vedea cine poate ănregistra cele mai multe călătorii.

Pentru a se asigura că nimeni nu trișează, aplicația folosește GPS-ul telefonului utilizatorului.

“Sistemul de puncte se bazează nu pe distanța parcursă, ci pe călătoria singulară. Este important ca și călătoriile scurte de un singur kilometru să se facă într-un mod durabil”, a declarat Amodori pentru BBC.

Finanțat de UE și de administrația locală din Bologna, schema funcționează timp de șase luni în fiecare an. Anul trecut, aplicația a înregistrat 3,7 milioane de kilometri de călătorii durabile. Anul acesta, 10.000 de persoane au folosit aplicația.

Datele preluate din călătoriile efectuate ajută autoritățile să facă alegeri mai bune de planificare, utilizând datele anonime și agregate pentru a înțelege modul în care oamenii se deplasează în jurul orașului.

Comentarii

comentarii