În lupta cu schimbările climatice, ONU recomandă adoptarea unei diete vegetariene

in EcoLIFESTYLE, Studii 2 September 2015 321 Views

O schimbare la nivel mondial către o dietă vegetariană este vitală pentru a salva lumea de foame, sărăcie de combustibil și cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice se arată într-un raport al ONU.

vegan

Pe măsură ce populația globală se întreaptă spre 9,1 miliarde de oameni până în 2050, gusturile occidentale pentru dietele bogate în carne și produse lactate se dovedesc nesustenabile, potrivit raportului realizat de Programul de Mediu al Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

“Este de așteptat ca impactul din agricultură să crească în mod substanțial ca urmare a creșterii cererii de produse de origine animală. Spre deosebire de combustibilii fosili în acest caz este dificil de a căuta alternative. O reducere substanțială a impactului ar fi posibilă numai cu modificări la nivel dietei globale care să evite produsele de origine animală”, se arată în raport.

Agricultura, în special producția de carne și produse lactate, folosește  70% din consumul de apă dulce la nivel mondial, 38% din total terenurilor și emite 19% din gazele cu efect de seră la nivel mondial.

Citește și:

Pădurile ar putea ajuta la eliminarea malnutriției

Peste 100 de specii de plante vor fi cultivate pe grădina de pe acoperiș din București

Comentarii

comentarii