În serele viitorului, salata verde crește fără soare și pământ

in EcoLIFESTYLE 17 November 2014 1,289 Views

În serele viitorului imaginate de gigantul japonez Toshiba, lider mondial și inovator în tehnologii, salata verde organică crește fără soare și fără pământ, scrie science-health.com.

 

 

Plantele au un soare artificial, iar ”inspectori” îmbrăcați în costume sterile îi injectează fiecărei căpățâni de salată substanțe nutritive, astfel încât nu mai are nevoie de sol din care să se hrănească. Salata verde organică, fără soare și pământ, crește într-un mediu total aseptic, într-o hală de 21.000 metri pătrați, aflată în localitatea japoneză Yokosuka, în care se produceau cu câtva timp în urmă  dischete.

 

 

Cei de la Toshiba intenționează să cultive în această seră nu mai puțin de 3.000.000 de căpățâni de salată verde, fiecare căpățână fiind vândută cu aproximativ 1,5 euro. Compania estimează vânzări anuale de 2,9 milioane de dolari până în2015. În plus, salata verde, care este ”păcălită” că lumina artificială la care este expusă vine chiar de la Soare, este, potrivit celor de la Toshiba, cea mai gustoasă salată din lume.

 

 

Salata verde organică de la Toshiba, companie care își dorește să construiască sere similare în întreaga lume, nu are bacterii sau ciuperci și nu este tratată cu pesticide. Toshiba a fost înființată în 1938, ca Tokyo Electric Shibaura prin fuziunea a Shibaura Seisaku-sho, înființată în 1875, și Tokyo Denki, fondată în 1890. Numele companiei a fost schimbat oficial în Toshiba Corporation în 1978.

Comentarii

comentarii