În Ungaria primăriile vor fi obligate să cumpere numai autobuze electrice

in Autoritati, Legislatie, Transport 15 July 2019 117 Views

Guvernul ungar a decis ca începând din anul 2022 primăriile marilor oraşe să poată achiziţiona numai autobuze electrice, ca parte a unei strategii al cărei obiectiv este ca în zece ani în transportul public din Ungaria să nu mai existe vehicule cu motoare clasice poluante.

În prima etapă a acestei strategii, localităţile cu peste 25.000 de locuitori vor avea la dispoziţie un fond guvernamental de 110 milioane de euro pentru înnoirea flotei de autobuze, estimându-se că vor fi astfel puse în circulaţie 1.290 de vehicule electrice, potrivit portalului economic ‘vilaggazdasag.hu’. 

Acesta nu precizează costul total al programului, însă cel puţin jumătate din autobuzele ce vor fi cumpărate vor trebui să fie fabricare de companii ungare.

“Consiliile regionale iau măsuri pentru introducerea autobuzelor verzi în sistemul de transport public din Ungaria”, a anunțat guvernul ungar într-o declarație pe site-ul său. “În decurs de zece ani, autoritățile anticipează că 7.500 de vehicule vor fi transformate într-o alternativă mai ecologică”, se arată în declarație.

Până în 2022, pasagerii ar trebui să poată călători cu autobuze verzi peste tot în țară. În următorii doi-trei ani, se așteaptă ca fiecare al șaselea autobuz din țară să fie durabil, potrivit sursei citate.

Trecerea la vehiculele verzi va fi cofinanțată de guvernul ungar, consiliile locale locale și companiile private, inclusiv Ikarus, Kravtex, Inter Traction Electrics și producătorul chinezesc de autobuze și camioane BYD.

BYD a deschis prima sa fabrică europeană în parcul industrial Komarom, în nord-vestul Ungariei, după o investiție de 20 de milioane de euro în aprilie 2017.

Comentarii

comentarii