Încă 22.500 metri pătrați ai depozitului ecologic de la Chiajna au fost acoperiți

Iridex Group Import Export SRL, administratorul depozitului de deșeuri de la Chiajna, a anunțat că se află în faza finală de acoperire definitivă a încă 22.500 metri pătrați din depozitul ecologic pentru deșeuri municipale de la Chiajna.

Suprafața face parte din celulele C6 și C7, celulele C1-C5 fiind închise definitiv în urmă cu doi ani. În acest moment doar 18% din suprafața totală a depozitului ecologic de la Chiajna mai reprezintă zonă activă, în care se mai depun deșeuri municipale din București și unele localități din Ilfov.

„Depozitul de deșeuri municipale de la Chiajna este unul din puținele depozite conforme din România care îndeplinește toate standardele de mediu asumate de România în cadrul capitolului “Mediu” din Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană. El este proiectat și operat în conformitate cu prevederile Directivei UE 1999/31/CE cu privire la depozitarea deşeurilor, transpusă în legislaţia naţională prin HG nr. 349/2005 privind depozitarea deşeurilor, precum şi cu cele ale Normativului tehnic privind depozitarea deşeurilor aprobat prin OM nr. 757/2004”, spune compania într-un comunicat.

La începutul acestui an, Agenția pentru Protecția Mediului a reînnoit Autorizația Integrată de Mediu a depozitului ecologic gestionat de Iridex.

Iridex susţine că toate activitatile desfășurate de la acest depozit sunt „permanent monitorizate și se asigură îndeplinirea tuturor exigentelor legale de mediu”.

„Depozitul de deșeuri municipale de la Chiajna este construit și operat pentru a reduce la minim efectele adverse asupra mediului, a preveni poluarea pe termen lung a solului, a elimina afectarea calitatii apei din pânza freatică și a limita, pe cat posibil, mirosurile neplacute inerent”, se mai precizează în comunicat.

În această vară, compania s-a aflat în mijlocul unui scandal în care locuitorii din zonă au acuzat Iridex că este una dintre sursele majore ale mirosului care afectează de câțiva ani cartierele bucureștene Pajura, Bucureștii Noi, Crângași, Militari, Drumul Taberei, dar și populatia din orasele Chiajna si Chitila. În replică, Iridex a susținut că nu este sursa care viciază cu hidrogen sulfurat aerul din zona de NV a Capitalei și că emisiile de gaze sunt monitorizate 24/7, iar rezultatele transmise Gărzii de Mediu și Agenției pentru Protecția Mediului București

Compania Iridex a fost înfiinţată în 1991 şi operează în domeniul protecției mediului, managementului deșeurilor municipale, a construcției și operării de centre de management integrat a deșeurilor.

spot_img

Ultimele știri