├Änc─â 22.500 metri p─âtra╚Ťi ai depozitului ecologic de la Chiajna au fost acoperi╚Ťi

in Business, Poluare 5 November 2018 114 Views

Iridex Group Import Export SRL, administratorul depozitului de de╚Öeuri de la Chiajna, a anun╚Ťat c─â┬áse afl─â ├«n faza final─â de acoperire definitiv─â a ├«nc─â 22.500 metri p─âtra╚Ťi din depozitul ecologic pentru de╚Öeuri municipale de la Chiajna.

Suprafa╚Ťa face parte din celulele C6 ╚Öi C7, celulele C1-C5 fiind ├«nchise definitiv ├«n urm─â cu doi ani.┬á├Än acest moment doar 18% din suprafa╚Ťa total─â a depozitului ecologic de la Chiajna mai reprezint─â zon─â activ─â, ├«n care se mai depun de╚Öeuri municipale din Bucure╚Öti ╚Öi unele localit─â╚Ťi din Ilfov.

“Depozitul de de╚Öeuri municipale de la Chiajna este unul din pu╚Ťinele depozite conforme din Rom├ónia care ├«ndepline╚Öte toate standardele de mediu asumate de Rom├ónia ├«n cadrul capitolului ÔÇťMediuÔÇŁ din Tratatul de Aderare la Uniunea European─â. El este proiectat ╚Öi operat ├«n conformitate cu prevederile Directivei UE 1999/31/CE cu privire la depozitarea de┼čeurilor, transpus─â ├«n legisla┼úia na┼úional─â prin HG nr. 349/2005 privind depozitarea de┼čeurilor, precum ┼či cu cele ale Normativului tehnic privind depozitarea de┼čeurilor aprobat prin OM nr. 757/2004”, spune compania ├«ntr-un comunicat.

La ├«nceputul acestui an, Agen╚Ťia pentru Protec╚Ťia Mediului a re├«nnoit Autoriza╚Ťia Integrat─â de Mediu a depozitului ecologic gestionat de Iridex.

Iridex sus┼úine c─â toate activitatile desf─â╚Öurate de la acest depozit sunt “permanent monitorizate ╚Öi se asigur─â ├«ndeplinirea tuturor exigentelor legale de mediu”.

“Depozitul de de╚Öeuri municipale de la Chiajna este construit ╚Öi operat pentru a reduce la minim efectele adverse asupra mediului, a preveni poluarea pe termen lung a solului, a elimina afectarea calitatii apei din p├ónza freatic─â ╚Öi a limita, pe cat posibil, mirosurile neplacute inerent”, se mai precizeaz─â ├«n comunicat.

├Än aceast─â var─â, compania s-a aflat ├«n mijlocul unui scandal ├«n care locuitorii din zon─â au acuzat Iridex c─â este┬áuna dintre sursele majore ale mirosului care afecteaz─â de c├ó╚Ťiva ani cartierele bucure╚Ötene Pajura, Bucure╚Ötii Noi, Cr├ónga╚Öi, Militari, Drumul Taberei, dar ╚Öi populatia din orasele Chiajna si Chitila. ├Än replic─â, Iridex a sus╚Ťinut c─â┬ánu este sursa care viciaz─â cu hidrogen sulfurat┬áaerul din zona de NV a Capitalei ╚Öi c─â┬áemisiile de gaze sunt monitorizate 24/7, iar rezultatele transmise G─ârzii de Mediu ╚Öi Agen╚Ťiei pentru Protec╚Ťia Mediului Bucure╚Öti

Compania Iridex a fost ├«nfiin┼úat─â ├«n 1991 ┼či opereaz─â ├«n domeniul protec╚Ťiei mediului, managementului de╚Öeurilor municipale, a construc╚Ťiei ╚Öi oper─ârii de centre de management integrat a de╚Öeurilor.

Comentarii

comentarii