Inca 55 de companii se alatura programul Performance Task pentru excelenta in mediu

in Deseuri 24 October 2007 67 Views

Agentia pentru Protectia Mediului din Statele Unite ale Americii a castigat in aceasta luna 55 noi membri in programul Performance Task. Numarul membrilor se apropie acum de 500, informeaza GreenBiz.

Performance Track recunoaste excelenta in domeniul protectiei mediului, incurajand firmele sa indeplineasca si chiar sa depaseasca normele legale. Membrii acestei organizatii stabilesc obiective masurabile pentru imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului. Printre membri se numara companii multinationale, intreprinderi mici dar si servicii publice.

Aceste firme au la dispozitie trei ani pentru a duce performanta de mediu dincolo de cerintele legale. Printre acesti membri se numara Eaton’s Searcy, Coca-Cola, Cartepillar’s Griffin.

Fabrica Eaton’s Searcy va inlocui instalatiile de racire pentru a-si diminua consumul de apa cu 250.000 galoane in urmatorii doi ani si a modificat procesul de vopsire pentru a diminua cantitatea de diluant folosita. In prezent, fabrica foloseste cu 90% mai putin diluant si a redus nivelul de bariu din acelasi proces cu 99%.
Aceasta fabrica exista pe piata din 1957 si produce o gama larga de valve hidraulice. Compania isi propune sa fie pe primul loc in ceea ce priveste mediu, sanatatea si siguranta.

Pentru a atinge normele impuse de Performance Track, fabrica si-a propus sa reduca cantitatea de deseuri rezultate in urma procesarii. Intre 2004 si 2006, Eaton’s Searcy a scazut de la 28.122 de kilograme la 3.082 de kilograme.

Fabrica Coca-Cola din orasul Apopka, Florida, a implementat strategii de reducere a consumului de apa, economisind aproape 1,2 milioane galoane de apa. Pentru a-si imbunatati politica de mediu, fabrica isi propune sa introduca programe de eficienta energetica, sa modernizare instalatiile de racire, sa reduca cantitatea de deseuri si sa construiasca o unitate de tratare si filtrare a apei.

Cartepillar’s Griffin si-a redus cu 33% consumul de energie si a implementat un program special pentru reciclarea si reducerea deseurilor provenite din prelucrarea lemnului.

"Suntem mandri ca avem aproape 500 de membri care au impreuna mai mult de 2.000 de obiective de mediu. Aceste fabrici fac tangibile imbunatatirile de mediu si contribuie la construirea unei lumi mai curate si mai sanatoase pentru angajati, comunitate si natiune", a declarat Dan Fiorino, directorul Performance Track.

Comentarii

comentarii