Incendiu de propor╚Ťii la Peri╚Ö. Laboratorul mobil de monitorizare a calit─â╚Ťii aerului face analize

in Poluare 10 August 2020 127 Views

Un incendiu de vegeta╚Ťie s-a declan╚Öat luni diminea╚Ť─â ├«n localitatea Peri╚Ö, la fosta ferm─â de porci din jude╚Ťul Ilfov, iar 10 autospeciale au intervenit pentru stingerea lui. ├Än urma sesiz─ârilor de disconfort olfactiv, laboratorul mobil de monitorizare a calit─â╚Ťii aerului al Ministerului Mediului ╚Öi Garda de Mediu s-au deplasat la fa╚Ťa locului.

ÔÇ×Incendiu de vegeta┼úie uscat─â ┼či alte materiale combustibile, zona Peri┼č, degaj─âri mari de fum/ miros ├«n┼úep─âtor. Ocoli┼úi zona. Accesa┼úi canalele media ┼či aplica┼úiile din mediul online ale DSU ┼či IGSU pentru mai multe informa┼úii ┼či actualiz─âri despre evenimentÔÇŁ, a fost mesajul transmis prin RO-ALERT, potrivit Digi24.

├Än decursul zilei de azi, laboratorul mobil de monitorizare a calit─â╚Ťii aerului va realiza dou─â buletine de analiz─â a aerului – ├«n Buftea ╚Öi ├«n Corbeanca, localit─â╚Ťi din care s-au primit cele mai multe sesiz─âri de disconfort olfactiv.

Incendiu Persiș

Ca urmare a incendiului declan╚Öat ├«n localitatea Peri╚Ö, la fosta ferm─â de porci din jude╚Ťul Ilfov, Ministerul Mediului, Apelor ╚Öi P─âdurilor a trimis de urgen╚Ť─â ├«n zon─â echipe ale G─ârzii Na╚Ťionale de Mediu, precum ╚Öi laboratorul mobil de monitorizare a calit─â╚Ťii aerului.├Än orele care urmeaz─â vor fi realizate dou─â buletine de analiz─â a aerului – ├«n Buftea ╚Öi ├«n Corbeanca, localit─â╚Ťi din care s-au primit cele mai multe sesiz─âri de disconfort olfactiv. Preciz─âm c─â din m─âsur─âtorile privind calitatea aerului realizate de APM Bucure╚Öti ├«n aceast─â diminea╚Ť─â reiese c─â, p├ón─â ├«n prezent, nu sunt cre╚Öteri ale concentra╚Ťiilor poluan╚Ťilor care pot pune ├«n pericol s─ân─âtatea popula╚Ťiei. ├Än schimb, amploarea incendiului care a antrenat ╚Öi batalurile de dejec╚Ťii de la fosta ferm─â provoac─â un disconfort olfactiv puternic. Ministerul Mediului, Apelor ╚Öi P─âdurilor a solicitat ╚Öi Administra╚Ťiei Na╚Ťionale de Meteorologie (ANM) informa╚Ťii privind circula╚Ťia norului de fum care rezult─â din incendiul aflat ├«n curs. Astfel, conform informa╚Ťiilor ANM, ├«n cursul zilei de ast─âzi, circula╚Ťia aerului se va men╚Ťine dinspre nord-nord-est spre sud-vest ╚Öi va fi relativ slab─â, iar viteza maxim─â a v├óntului, la rafal─â, va fi de 25…30 km/h. Reamintim c─â ├«n luna aprilie a acestui an, proprietarul fostei ferme de porci din localitatea Peri╚Ö, jude╚Ťul Ilfov, a fost amendat de comisarii G─ârzii Na╚Ťionale de Mediu cu suma de 115.000 lei pentru un alt incendiu ├«nregistrat la aceea╚Öi ferm─â, pe o suprafa╚Ť─â de aproximativ 30.000 de mp (inclusiv la fostele bataluri de dejec╚Ťii). Totodat─â, ├«mpotriva SC Klevek Company SRL s-a depus pl├óngere penal─â care, ├«n momentul de fa╚Ť─â se afl─â ├«n ancheta IPJ Ilfov.

Geplaatst door Ministerul Mediului – Rom├ónia op Maandag 10 augustus 2020

ÔÇ×Preciz─âm c─â din m─âsur─âtorile privind calitatea aerului realizate de APM Bucure╚Öti ├«n aceast─â diminea╚Ť─â reiese c─â, p├ón─â ├«n prezent, nu sunt cre╚Öteri ale concentra╚Ťiilor poluan╚Ťilor care pot pune ├«n pericol s─ân─âtatea popula╚Ťiei. ├Än schimb, amploarea incendiului care a antrenat ╚Öi batalurile de dejec╚Ťii de la fosta ferm─â provoac─â un disconfort olfactiv puternicÔÇŁ, a transmis Ministerul Mediului ├«ntr-un comunicat.

Potrivit informa╚Ťiilor Administra╚Ťiei Na╚Ťionale de Meteorologie (ANM) privind circula╚Ťia norului de fum care rezult─â din incendiul aflat ├«n curs, ├«n cursul zilei de ast─âzi, circula╚Ťia aerului se va men╚Ťine dinspre nord-nord-est spre sud-vest ╚Öi va fi relativ slab─â, iar viteza maxim─â a v├óntului, la rafal─â, va fi de 25…30 km/h.

Ministerul Mediului reaminte╚Öte c─â, ├«n luna aprilie a acestui an, proprietarul fostei ferme de porci din localitatea Peri╚Ö, jude╚Ťul Ilfov, a fost amendat de comisarii G─ârzii Na╚Ťionale de Mediu cu suma de 115.000 lei pentru un alt incendiu ├«nregistrat la aceea╚Öi ferm─â, pe o suprafa╚Ť─â de aproximativ 30.000 de mp (inclusiv la fostele bataluri de dejec╚Ťii). Totodat─â, ├«mpotriva SC Klevek Company SRL s-a depus pl├óngere penal─â care, ├«n momentul de fa╚Ť─â se afl─â ├«n ancheta IPJ Ilfov.

Comentarii

comentarii