Începe competiţia naţională ECOmania, destinată elevilor care colectează doze de aluminiu

in Deseuri, EcoLIFESTYLE, Evenimente, Poluare 18 March 2019 125 Views

Elevii din peste 18 oraşe care colectează doze din aluminiu şi au şansa de a câştiga o tabără de vară pentru întreaga echipă, în cadrul competiţiei naţionale de colectare a deşeurilor, numită ECOmania.

ECOmania face parte dintr-un eveniment mai amplu care se desfăşoară în perioada martie-mai şi care marchează ediţia aniversară a caravanei educaţionale Guerilla Verde, la zece ani de la lansare.

Ediţia din acest an a caravanei Guerilla Verde îşi propune să contribuie la conştientizarea elevilor privind importanţa colectării selective a deşeurilor şi îi provoacă la o competiţie care îi poate trimite într-o tabară de vară.

Elevii au la dispoziţie 30 de zile pentru a colecta dozele şi pentru a le valorifica în aparatele inteligente din reţeaua EcoCan (www.reciclaredoze.ro), până la 12 aprilie 2019. Participarea la competiţie presupune şi derularea unor activităţi de educaţie ecologică din care să înţeleagă de ce este important să colecteze separat deşeurile şi cum pot contribui la un mediu mai puţin poluat.

În 2009, Guerilla Verde a devenit prima caravană de film cu mesaj ecologic din România şi, de atunci, a inspirat peste 27.000 de elevi şi studenţi către un comportament responsabil faţă de mediu, prin intermediul proiecţiilor de film cu mesaj ecologic, dezbaterilor şi concursurilor.

Începând din 2015, caravana Guerilla Verde este eveniment satelit al Green Week, cel mai mare eveniment european dedicat mediului organizat de Comisia Europeană.

Această ediţie va fi marcată şi prin evenimente speciale în prezenţa organizatorilor şi a partenerilor în oraşele Braşov (19 martie), Cluj-Napoca (25 martie), Timişoara (28 martie) şi Bucureşti (5 aprilie), cu ocazia cărora organizatorii le vor prezenta elevilor informaţii despre ce înseamnă colectarea selectivă, care sunt beneficiile acesteia, dar şi despre impactul legislaţiei de mediu asupra vieţilor noastre, aşa cum propune tema acestei ediţii a #EUGreenWeek (https://www.eugreenweek.eu/).

Programul, traseul caravanei şi regulamentul concursului ECOmania sunt disponibile pe www.guerillaverde.ro şi pe www.facebook.com/GuerillaVerde.

Caravana Guerilla Verde este un eveniment organizat de Media Image Factory, agenţie specializată în comunicarea şi dezvoltarea proiectelor sociale şi culturale din România.

Comentarii

comentarii