Începe COP21. Ce vor face astăzi cei mai importanți lideri ai lumii

in COP21, Poluare 30 November 2015 170 Views

În jur de 150 de lideri de state și guverne au ajuns la Paris, pentru a participa la cea de-a 21-a Conferință  a Părților Convenției-cadru a Organizației Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice. Pe lângă deschiderea oficială, sunt programate dezbateri pe teme precum adaptarea la schimbările climatice, tranziția spre combustibili alternativi sau stabilirea unui preț global pentru carbon.

Lideri COP21

Astăzi începe la Paris cea de-a 21-a conferință a Națiunilor Unite pe tema schimbărilor climatice. Până pe 11 decembrie, 147 de lideri de state și reprezentanți ai guvernelor ONU vor negocia semnarea unui acord climatic pentru limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră. Iată care vor fi principalele evenimente din cursul zilei.

Între orele 10 și 11, ministrul de externe francez, Laurent Fabius, va fi ales președinte al COP21. În același timp, François Hollande, Președintele Franței, și Ban Ki-moon, Secretarul General al ONU, îi vor primi la Le Bourget pe șefii de stat și de guverne. Ei vor participa la deschiderea oficială, iar la ora 11:30 vor realiza o fotografie de grup. Începând cu ora 12, vor susține alocuțiuni, în paralel.

Pe lângă evenimentul de deschidere, liderii vor mai putea participa astăzi la o serie de evenimente conexe.

Între ora 12 și ora 13:15, Primul Ministru al Noii Zeelande, organizația Friends of Fossil Fuel Subsidy Reform și Grupul The Prince of Wales’s Corporate Leaders vor discuta despre reformarea sectorului combustibililor fosili și vor încerca să identifice “piesa lipsă din puzzle-ul schimbărilor climatice”.

De la ora 13 la ora 14, Norvegia, Germania, Marea Britanie și Peru vor dezbate rolul pe care îl au pădurile în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Începând cu 14:45, Ban Ki-moon va fi moderatorul unei discuții despre adaptarea la schimbările climatice și despre accelerarea măsurilor de reducere a impactului asupra mediului.

Între ora 16 și ora 18, vor avea loc o întâlnire pe tema vulnerabilităților în fața schimbărilor climatice și lansarea unei alianțe care promovează energia solară.

La finalul zilei, Președintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, și Directorul General al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, vor susține o conferință de presă pe tema stabilirii unui preț global pentru emisiile de carbon.

Comentarii

comentarii