India. 23 de lei dintr-un parc național au murit în doar trei săptămâni

in Biodiversitate 9 October 2018 69 Views

În doar trei săptămâni din septembrie au murit 23 de lei din Parcul Național Gir, din vestul Indiei. Una dintre cauze se pare să fi fost o combinație între maladia canină Carre (CDV) și infecția cu protozoare transmise de căpușe. Parcul a fost înfiinţat pentru asigurarea protecţiei speciei de leu asiatic ameninţată cu dispariţia.

India. 23 de lei dintr-un parc național au murit în doar trei săptămâni

Moartea leilor din parcul naţional din statul Gujarat a alarmat autorităţile care au desfăşurat în zonă cinci sute de membri ai personalului forestier cu misiunea de a verifica starea de sănătate a felinelor rămase în viaţă în rezervaţie.

„Peste 70 de echipe de pădurari, medici veterinari, agenţi de urmărire au ieşit pe teren pentru a-i verifica pe toţi leii din această zonă”, a declarat GK Sinha, directorul departamentului de conservare a pădurilor din statul indian Gujarat, pentru DPA, citată de Agerpres.

Potrivit declaraţiilor făcute de GK Sinha, autopsiile realizate au indicat faptul că şase dintre cei 23 de lei au murit în urma luptelor dintre ei şi a infecţiilor cauzate de rănile suferite. Alți 11 au fost răpuși de o combinație între maladia canină Carre (CDV) și infecția cu protozoare transmise de căpușe.

Cinci lei beneficiază în prezent de tratament, alţi 31 fiind mutaţi într-un centru pentru îngrijirea animalelor unde sunt ţinuţi în carantină. Ca măsură de prevenție, 300 de vaccinuri au fost importante din Statele Unite.

Protejarea leilor asiatici de extincție

India. 23 de lei dintr-un parc național au murit în doar trei săptămâni

Parcul Naţional Gir a fost înfiinţat pentru a proteja leii asiatici în faţa riscului de extincţie şi a beneficiat de o creştere constantă a populaţiei de feline, de la minimul istoric de 20 de lei în 1913 şi până la 523 de animale, în 2015.

Experţii în faună au avertizat însă în legătură cu riscul ca o populaţie tot mai mare de lei în Gir va duce la o răspândire rapidă a infecţiilor, lupte mai dese pentru teritoriu în rândul animalelor şi o creştere a numărului de conflicte între oameni şi lei.

Ca urmare, Curtea Supremă a Indiei a decis ca unele dintre animale să fie relocate într-un parc natural aflat în Madhya Pradesh, un stat din centrul Indiei.

„A fost înfiinţat un comitet de coordonare, care studiază variatele aspecte ale acestei misiuni de relocare”, a mai spus GK Sinha.

Comentarii

comentarii