India ar putea construi noi centrale pe c─ârbune

in Energie 20 April 2021 51 Views

Potrivit unor documente ob╚Ťinute de Reuters, India ar putea construi noi centrale electrice pe c─ârbune, de╚Öi ╚Ťara reprezint─â al treilea cel mai mare emi╚Ť─âtor de gaze cu efect de ser─â.

├Än ciuda presiunii activi╚Ötilor de a diminua utilizarea c─ârbunelui, India ia ├«n calcul chiar cre╚Öterea consumului, potrivit unui proiect, v─âzut de Reuters. Motiva╚Ťia ar fi c─â energia electric─â astfel ob╚Ťinut─â este ├«n continuare cea mai ieftin─â.

╚Üara din sudul Asiei a ├«nregistrat ├«n 2020, pentru al doilea an la r├ónd, o sc─âdere a contribu╚Ťiei c─ârbunelui pentru energia electric─â, dar acest trend s-ar putea schimba. Documentul ÔÇ×Politica na╚Ťional─â de energie electric─â 2021ÔÇŁ ÔÇô care ├«nc─â nu a fost f─âcut public ÔÇô ar putea ad─âuga noi capacit─â╚Ťi pe baz─â de c─ârbune, de╚Öi a recomandat standarde tehnologice mai stricte pentru a reduce poluarea.

ÔÇ×├Än timp ce India se angajeaz─â s─â adauge mai mult─â capacitate din surse non-fosile, este posibil s─â fie necesar─â ad─âugarea ├«n ╚Ťar─â a centralelor pe baz─â de c─ârbune, deoarece continu─â s─â fie cea mai ieftin─â surs─â de genera╚ŤieÔÇŁ, se arat─â ├«n proiect.

Cel mai important produc─âtor de energie din ╚Ťar─â d─âdea asigur─âri ├«n septembrie c─â nu va achizi╚Ťiona noi terenuri pentru proiecte pe baz─â de c─ârbune, iar firme private ╚Öi de stat au ├«ncetat s─â mai investeasc─â ├«n ultimii ani ├«n astfel de centrale, spun├ónd c─â nu sunt viabile din punct de vedere economic.

Documentul ÔÇ×Politica na╚Ťional─â de energie electric─â 2021ÔÇŁ reprezint─â prima tentativ─â a ╚Ť─ârii de a revizui aceste reglement─âri din 2005, c├ónd energia regenerabil─â produs─â era neglijabil─â.

Proiectul de document propune, de asemenea, comer╚Ťul cu energie regenerabil─â pe pie╚Ťele de zi cu zi, cre├ónd tarife separate pentru sta╚Ťiile de ├«nc─ârcare a vehiculelor electrice ╚Öi privatiz├ónd companiile de distribu╚Ťie a energiei electrice.

├Än timp ce sugereaz─â utilizarea flexibil─â a energiei pe baz─â de c─ârbune ╚Öi de gaz natural pentru a asigura stabilitatea re╚Ťelei ├«n urm─âtorii ani, proiectul nume╚Öte promovarea energiei curate ca obiectiv principal.

Principalele cauze ale polu─ârii din India sunt industria, gazele de e┼čapament ┼či centralele, astfel ├«nc├ót aerul nu a fost curat nici m─âcar atunci c├ónd cet─â╚Ťenii s-au izolat ├«n case, la ├«nceputul pandemiei de Covid-19.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii