VIDEO Poluarea ├«n capitala Indiei, la cote record. Autorit─â╚Ťile nu reu╚Öesc s─â ╚Ťin─â situa╚Ťia sub control

in Poluare 6 December 2017 28 Views

Calitatea aerului ├«n Delhi s-a ├«nr─âut─â╚Ťit ├«n ultimii, ajung├ónd la niveluri de 30 de ori mai mari dec├ót recomand─ârile Organiza╚Ťiei Mondiale a S─ân─ât─â╚Ťii. Cu toate acestea, niciun operator din sectorul industrial nu a fost tras la r─âspundere ├«ntre anii 2014 ╚Öi 2016, de╚Öi legisla╚Ťia na╚Ťional─â o permite. Avertismentul vine din partea agen╚Ťiei guvernamentale indiene National Crime Records Bureau, iar situa╚Ťia este adus─â ├«n aten╚Ťia public─â ╚Öi de Forumul Economic Mondial.

poluare india

Autorit─â╚Ťile din India pot lupta ├«mpotriva polu─ârii, pun├ónd ├«n aplicare un act legislativ emis in 1981: Air Act. Acesta permite organismelor de control ale statului s─â urm─âreasc─â penal afacerile care dep─â╚Öesc nivelurile de poluare permise. Managerii g─âsi╚Ťi vinova╚Ťi pot primi amenzi sau chiar p├ón─â la ╚Öase ani de ├«nchisoare.

Potrivit Climate Home News, autorit─â╚Ťile din Maharashtra, Uttar Pradesh ╚Öi Jharkhand au raportat anul trecut 25 de ├«nc─âlc─âri ale legisla╚Ťiei, trimi╚Ť├ónd ├«n ├«nchisoare 35 de persoane. ├Äntre 2014 ╚Öi 2015, 98 de cazuri au fost semnalate ├«n ├«ntreaga ╚Ťar─â. Niciunul ├«ns─â ├«n Delhi.

Capitala Indiei, ferită de procese, în ciuda poluării

Autorit─â╚Ťile din capitala Indiei nu au sesizat cazuri de dep─â╚Öire a nivelurilor de poluare. Aceasta de╚Öi ├«n ora╚Ö opereaz─â 20 de fabrici mari ╚Öi zeci de operatori industriali. Reprezentan╚Ťii ONG-urilor de mediu se pl├óng de faptul c─â cei care ar trebui s─â reprezinte interesul cet─â╚Ťenilor nu fac nimic pentru a-i proteja.

Poluarea din Delhi a înregistrat anul trecut un nivel record raportat la ultimii 20 de ani. Cauzele sunt multiple: emisiile industriale și ale mașinilor, precum și arderea deșeurilor agricole din zonă.

Situa╚Ťia afecteaz─â grav s─ân─âtate cet─â╚Ťenilor. Doctorii estimeaz─â c─â a respira aerul din Delhi este la fel de periculos ca fumatul a dou─â pachete de ╚Ťig─âri pe zi.

Ce m─âsuri au fost luate pentru a-i proteja pe cet─â╚Ťeni

Luna trecut─â, guvernul indian a ├«nchis ╚Öcolile, dup─â ce nivelul de particule periculoase din aer a dep─â╚Öit nivelul de 500 de unit─â╚Ťi. ├Än trecut, s-au emis interdic╚Ťii de folosire a ma╚Öinilor, s-au ├«nchis temporar fabrici ╚Öi au fost oprite proiecte de construc╚Ťii.

Ieri, Forumul Economic Mondial atragea aten╚Ťia c─â poluarea afecteaz─â ╚Öi competi╚Ťiile sportive desf─â╚Öurate ├«n regiune. Un meci interna╚Ťional de cricket a fost oprit dup─â ce unui juc─âtor i s-a f─âcut r─âu din cauza aerului irespirabil.

Comentarii

comentarii