Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

VIDEO Poluarea în capitala Indiei, la cote record. Autoritățile nu reușesc să țină situația sub control

Calitatea aerului în Delhi s-a înrăutățit în ultimii, ajungând la niveluri de 30 de ori mai mari decât recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Cu toate acestea, niciun operator din sectorul industrial nu a fost tras la răspundere între anii 2014 și 2016, deși legislația națională o permite. Avertismentul vine din partea agenției guvernamentale indiene National Crime Records Bureau, iar situația este adusă în atenția publică și de Forumul Economic Mondial.

poluare india

Autoritățile din India pot lupta împotriva poluării, punând în aplicare un act legislativ emis in 1981: Air Act. Acesta permite organismelor de control ale statului să urmărească penal afacerile care depășesc nivelurile de poluare permise. Managerii găsiți vinovați pot primi amenzi sau chiar până la șase ani de închisoare.

Potrivit Climate Home News, autoritățile din Maharashtra, Uttar Pradesh și Jharkhand au raportat anul trecut 25 de încălcări ale legislației, trimițând în închisoare 35 de persoane. Între 2014 și 2015, 98 de cazuri au fost semnalate în întreaga țară. Niciunul însă în Delhi.

Capitala Indiei, ferită de procese, în ciuda poluării

Autoritățile din capitala Indiei nu au sesizat cazuri de depășire a nivelurilor de poluare. Aceasta deși în oraș operează 20 de fabrici mari și zeci de operatori industriali. Reprezentanții ONG-urilor de mediu se plâng de faptul că cei care ar trebui să reprezinte interesul cetățenilor nu fac nimic pentru a-i proteja.

Poluarea din Delhi a înregistrat anul trecut un nivel record raportat la ultimii 20 de ani. Cauzele sunt multiple: emisiile industriale și ale mașinilor, precum și arderea deșeurilor agricole din zonă.

Situația afectează grav sănătate cetățenilor. Doctorii estimează că a respira aerul din Delhi este la fel de periculos ca fumatul a două pachete de țigări pe zi.

Ce măsuri au fost luate pentru a-i proteja pe cetățeni

Luna trecută, guvernul indian a închis școlile, după ce nivelul de particule periculoase din aer a depășit nivelul de 500 de unități. În trecut, s-au emis interdicții de folosire a mașinilor, s-au închis temporar fabrici și au fost oprite proiecte de construcții.

Ieri, Forumul Economic Mondial atragea atenția că poluarea afectează și competițiile sportive desfășurate în regiune. Un meci internațional de cricket a fost oprit după ce unui jucător i s-a făcut rău din cauza aerului irespirabil.

spot_img

Ultimele știri