Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Indonezia cere bani pentru a-si conserva padurile

Ministrul indonezian al Mediului cere tarilor bogate intre 5 si 20 de dolari pentru fiecare hectar de padure, pentru a conserva suprafata forestiera existenta. informeaza Reuters. Este pentru prima data cand Indonezia doreste ca mari responsabili pentru emisii, SUA si Uniunea Europeana, sa plateasca o anumita taxa pentru conservarea padurilor sale. "Vom cere o compensatie de 5-20 de dolari pe hectar. Nu este stabilit, se poate negocia", a declarat Rachmat Witoelar, ministrul Mediului.

Cu o suprafata forestiera de 91 milioane de hectare, Indonezia ar putea primi pana la 1,8 miliarde de dolari pentru a-si salva padurile. Aceasta tara va negocia, de asemenea, un pret fix si pentru alte forme de biodiversitate cum ar fi recifele de corali. Ministrul Mediului considera ca suma primita trebuie sa acopere cheltuielile legate de eforturile de conservare si crearea de alternative economice pentru comunitatile locale. Exista insa pareri critice care sustin ca nu este clar in ce masura acesti bani vor fi folositi in mod corect.

Indonezia este, alaturi de SUA si China, in topul principalilor responsabili pentru emisiile de CO2. In decembrie, participanti din 189 de tari sunt asteptati la Bali pentru summit-ul Natiunilor Unite pe probleme climatice. In cadrul acestei intalniri va fi prezentat raportul "Reduced Emissions from Deforestation", o noua schema care isi propune sa foloseasca, pe piata internationala a comertului cu carbon, reducerea emisiilor din zonele forestiere.

La intalnirea de la Bali, din decembrie, se va stabili si un inlocuitor pentru protocolul de la Kyoto care expira in 2012. Potrivit acestui acord, 35 de tari bogate trebuie sa reduca emisiile cu 5% sub nivelul din 1990, pana in 2008-2012. Protocolul de la Kyoto este axat pe reducerea emisiilor din industrie dar nu include si o schema pentru a reduce emisiile provocate de activitatile forestiere sau pe protejarea padurilor.

Foto: globalforestwatch.org

spot_img

Ultimele știri