Indonezia propune masuri de ajutor pentru conservarea padurilor

in Uncategorized 27 September 2007 81 Views

Indonezia, gazda conferintei pe schimbari climatice de la Bali din decembrie, le-a cerut tarilor bogate sa compenseze tarile sarace care isi conserva sistemele forestiere in lupta impotriva incalzirii globale.
Susilo Bambang Yudhoyono, presedintele Indoneziei, s-a adresat Adunarii Generale ONU pe aceasta problema.

El a propus recompense si stimulente pentru tarile care evita cresterile emisiilor de carbon prin conservarea padurilor si masuri de reimpadurire, informeaza Reuters, citat de Planet Ark. Intr-un discursc sustinut la o zi dupa incheierea summit-ului ONU pe schimbari climatice de la New York, presedintele indonezian s-a aratat increzator in reusita conferintei de la Bali de a inlocui Protocolul de la Kyoto cu un program eficient de reducere a emisiilor.

El a adaugat ca cele 189 de tari, care vor participa la conferinta de la Bali, trebuie sa ajunga la un consens: tarile dezvoltate trebuie sa sprijine tarile in curs de dezvoltare, preocupate de starea mediului si a biodiversitatii.Presedintele indonezian considera ca tarile dezvoltate pot sprijini tarile in curs de dezvoltare prin furnizarea de tehnologii moderne de mediu si stabilirea unui sistem de stimulente.

Indonezia a mobilizat tarile cu cea mai mare suprafata de paduri tropicale: Brazilia, Cameroon, Congo, Costa Rica, Gabon, Malaysia si Papa Noua Guineea. Conservarea padurilor din aceste state trebuie sustinuta prin sprijinul statelor dezvoltate.

Foto: rainforesteducation.com

Comentarii

comentarii