Indonezia trebuie sa treaca pe energie regenerabila

in Energie 28 November 2007 86 Views

Indonezia poate produce mai mult de 60% din electricitatea necesara, din surse regenerabile pana in 2050. Astfel tara va deveni mai putin dependenta de importul de combustibili fosili si va putea beneficia de electricitate mai ieftina, arata un raport realizat de Greenpeace, Centrul de Inginerie din Indonezia si Consiliul European pentru Energie Regenerabila.

Raportul indeamna guvernul indonezian sa adopte alternativa regenerabila pentru dezvoltarea sectorului energetic inainte de Conferinta Natiunilor Unite de la Bali.

Raportul "Revolutie Energetica – Perspectiva Energiei Sustenabile in Indonezia", ofera o combinatie intre tehnologiile pentru energie regenerabila si eficienta energetica, ca o cale curata si ieftina spre siguranta energetica, care va avea un impact minim asupra sistemului climatic.

Raportul sustine independenta tarii fata de piata volatila si fluctuanta a combustibililor fosili dar si fata de pericolele energiei nucleare. "Indonezia este deja o tara care necesita importuri masive de petrol, iar productia de gaze naturale este in declin. Prin urmare, este timpul ca Indonezia sa priveasca cu atentie spre energiile alternative, pentru ca astfel va fi posibila furnizarea de energie curata catre populatie", a declarat Emmy Hafield, Director Executiv al Greenpeace Asia de Sud-Est.

Pentru reducerea dependentei Indoneziei de energie fosila si in acelasi timp ridicarea nivelului de electrificare a caselor, este din ce in ce mai importanta dezvoltarea surselor de energie regenerabila, mai arata raportul. In acest context, utilizarea energiei geotermale pentru generarea de electricitate primeste o atentie speciala.

"Promovarea energiei regenerabile, odata cu crearea unui cadru legislativ specific, face parte din sfera responsabilitatilor Indoneziei", a declarat Ministrul Energiei si Resurselor Minerale.

Indonezia va gazdui Conferinta Natiunilor Unite pe probleme de Schimbari Climatice, care va avea loc intre 3 si 16 decembrie, unde guvernele lumii se vor pune de acord cu masurile ce trebuie luate pentru a infrana emisiile de gaze cu efect de sera, pentru stoparea impactelor incalzirii globale.

Comentarii

comentarii