Industria carnii, mai poluanta decat transporturile

in EcoLIFESTYLE 3 December 2014 1,131 Views

La nivel global, industria carnii produce mai multe gaze cu efect de seră decât toate mașinile și avioanele la un loc, iar, în acest context, un consum moderat de carne ar contribui la stoparea fenomenului de încălzire globală, se arată într-un raport publicat de Chatham House și citat de Guardian.

 

Cattle-1024x768

 

Oamenii, însă, nu sunt pe deplin dispuși să-și schimbe obiceiurile de consum și, probabil, nu conștientizează că, prin gesturi aparent nesemnificative, ar preveni catastrofele provocate de schimbările climatice. În plus, ecologiștii nu prea fac mare lucru pentru promovarea unui consum responsabil, probabil din teama de a nu fi redus consumul, afirmă Rob Bailey, șeful raportului Chatham House.

Cu siguran╚Ť─â, sunt multe alte lucruri de f─âcut pentru a opri cre╚Öterea temperaturii medii globale, cum ar fi stoparea┬á defri╚Ö─ârilor sau ecologizarea transporturilor, ╚Öi se fac pa╚Öi importan╚Ťi ├«n acest sens, pe c├ónd ├«n sectorul cre╚Öterii animalelor nu se ├«ntreprinde nimic, sus╚Ťin autorii studiului.

Potrivit datelor Institutului Na╚Ťional de Statistic─â (INS), publicate ├«n luna mai 2014, un rom├ón consum─â anual 58 de kilograme de carne, cu peste 20% mai pu╚Ťin dec├ót media european─â. Dintre cele 58 de kilograme de carne pe care un rom├ón le consum─â anual, 18,5 kilograme sunt carne de pui, ├«n timp ce┬á 11,8 kilograme sunt carne de porc.

Citește și:

ONU: Consumul redus de carne previne degradarea mediului

Copii informa╚Ťi, copii s─ân─âto╚Öi. Starea de bine ├«ncepe din ╚Öcoal─â

Comentarii

comentarii