Informatia Zilei: Autorizatia de mediu, obligatorie pentru activitatea de exploatare forestiera

in Uncategorized 6 December 2007 112 Views

Proprietarii si detinatorii legali ai parchetelor aprobate anual pentru exploatare vor avea obligatia de a solicita si de a obtine autorizatia de mediu pentru activitatea de exploatare forestiera. Comisarul sef al Garzii Nationale de Mediu-Comisariatul Judetean Maramures, Calin Crisan, precizeaza ca recent a aparut ordinul ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile nr. 1798/2007 pentru aprobarea procedurii de emitere a autorizatiei de mediu.

Depunerea solicitarii pentru emiterea si obtinerea autorizatiei de mediu se realizeaza inainte de organizarea si desfasurarea licitatiei sau negocierea directa a masei lemnoase. Autorizatia de mediu contine toate obligatiile privind protectia mediului pe durata executarii lucrarilor aferente exploatarii si dupa exploatare.

Comisarul sef Calin Crisan subliniaza faptul ca detinatorul autorizatiei de mediu are obligatia de a notifica autoritatea publica teritoriala pentru protectia mediului, in termen de 15 zile de la incheierea contractului sau a negocierii directe privind parchetele de exploatare, despre toate amplasamentele licitate sau negociate, cu precizarea operatorilor economici care efectueaza lucrarile de taiere a masei lemnoase si a acelora care au castigat licitatia, cu indicarea perioadei de exploatare forestiera.

Pentru mai multe informatii vizitati Informatia Zilei

Comentarii

comentarii