Informatia Zilei: Elevii Liceului Emil Racovita au dezbatut problema iazurilor de decantare

in Business 26 September 2007 91 Views

Elevii si cadrele didactice de la Liceul Teoretic "Emil Racovita" au muncit si in vacanta de vara. Unul dintre proiectele la care au participat a fost si "Iazurile de decantare – bombe ecologice!". Prin acest proiect s-a urmarit constientizarea si educatia ecologica a populatiei. "Am desfasurat doua vizite de lucru la Flotatia Centrala si la SC Romplumb, unde ne-am familiarizat cu specificul activitatilor miniere si rezultatul lor.

Atat cadrele didactice, cat si elevii au observat iazurile de decantare. Ineditul actiunii a fost faptul ca elevii au avut posibilitatea de a cerceta la fata locului, cu ajutorul laboratorului mobil al liceului, starea de degradare a solului din apropiere. De asemenea, s-a observat starea de sanatate a florei si faunei. In urma acestor actiuni s-a efectuat un sondaj de opinie pe aceasta tema", a precizat profesoara Dana Glodean, directorul Liceului Teoretic "Emil Racovita".

Participantii au concluzionat ca iazurile de decantare sunt adevarate bombe ecologice

Tot in cadrul proiectului a avut loc si o dezbatere publica, pe tema "Ce sunt iazurile de decantare?", care s-a desfasurat la unitatea de invatamant. Au participat cadre didactice si elevi de la "C.D. Nenitescu", Grupul Scolar "George Baritiu", Grup Scolar Sanitar, Scoala cu clasele I-VIII din Tautii Magheraus, Colegiul Tehnic "Anghel Saligny", precum si gazdele. Participantii au sustinut referate, dintre care amintim: "Reabilitarea iazurilor de decantare (Meda, Bozanta)", "Combaterea poluarii apelor", "Imbunatatirea calitatii mediului"," Spatiile verzi si starea de poluare a solului din judetul Maramures"; "Impactul negativ al metalelor grele asupra mediului". Cu totii au concluzionat ca iazurile de decantare sunt adevarate bombe ecologice, fiind necesara constientizarea oamenilor.

Pentru mai multe informatii vizitati Informatia Zilei

Comentarii

comentarii