Inițiativa chineză Centura și Drumul ar putea duce la o încălzire de 2.7 grade Celsius

in Poluare, Schimbări Climatice 6 September 2019 78 Views

Inițiativa chineză Centura și Drumul ar putea împiedica atingerea țintei de 2 grade Celsius peste nivelurile pre-industriale, dacă nu se vor lua măsuri de reducere a poluării.

Cele 126 de state din proiectul Centura și Drumul contribuie în prezent cu 28% la emisiile globale, dar în ritmul actual, procentul s-ar putea ridica la 66% până în 2050, conform cercetătorilor.

Concentrațiile globale de carbon ar ajunge astfel de două ori mai mari decât nivelul necesar pentru a limita creșterea temperaturilor la 2 grade Celsius.

Conform raportului, temperaturile ar putea crește cu 2.7 grade Celsius peste nivelurile pre-industriale. Studiul estimează că va fi nevoie de „decarbonizarea” infrastructurii în valoare de 12 trilioane de dolari și cere măsuri de protecție pentru a asigura că practicile și tehnologiile cu emisii reduse de carbon vor fi implementate, chiar dacă s-ar putea să nu fie suficiente pentru a îndeplini țintele pentru 2050.

Inițiativa Centura și Drumul are ca scop integrarea economică prin infrastructură și investiții în energie în Asia și alte continente. Statele semnatare reprezintă aproximativ o pătrime din economia globală.

Deși China a promis că își va decarboniza sistemul energetic, a continuat să aprobe și să finanțeze proiecte bazate pe cărbune, oferind finanțări în valoare de 1 miliard de dolari pentru termocentrale pe cărbune în prima jumătate a anului 2019.

Conform unui studiu realizat de Greenpeace, China a investit în 67.9 gigawați de energie pe bază de cărbune în țările Centura și Drumul începând cu 2014 și doar 12.6 GW de energie solară și eoliană.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii