Au început înscrierile pentru Concursul Național „Școala Zero Waste”

in EcoLIFESTYLE 12 February 2019 477 Views

În perioada 4 martie – 10 mai, se desfășoară „Școala Zero Waste”, un concurs național de educație ecologică destinat școlilor din învățământul gimnazial și liceal din România. Înscrierile se desfășoară până pe 1 martie.

Începând cu 11 Februarie și până în 1 Martie, școlile se pot înscrie în cele două secțiuni (V-VIII și IX -X) ale competiției „Școala Zero Waste” Ediția 2019.

Punctele pentru secțiunea V-VIII se obțin din organizarea a cât mai multor acțiuni educaționale din lista oferită de organizatori și din colectarea selectivă a mai multor deșeuri reciclabile: hârtie/carton, aluminiu, plastic/PET și altele. Școala câștigătoare va primi Trofeul SZW2019, o tablă interactivă, cu videoproiector și laptop.

Echipele înscrise în secțiunea IX –X vor concepe proiecte ecologice pentru școala lor sau pentru comunitatea în care trăiesc. Proiectul care va aduna cele mai multe puncte va primi Trofeul SZW2019 și va beneficia de un sprijin în implementare în valoare de 5.000 lei în funcție de nevoile proiectului.

„Societatea de astăzi are nevoie de oameni educați și de acțiune, care să depisteze problemele și să schimbe lucrurile, chiar dacă încep cu pași mărunți. Nici un proiect nu e prea mic. Nu mai este atât de important ceea ce știm, fiindcă informația e la un click distanță. Contează mult mai mult ce facem cu ceea ce știm”, au transmis organizatorii EcoStuff Romania.

biciclop.eu

5 elevi din primele 6 școli clasate la secțiunea V-VIII și primele 6 echipe IX-X vor participa la „Zero Waste Summer Camp”, tabără de educație ecologică organizată lângă Timișoara care va avea loc în a doua jumătate a lunii August 2019. Dintre acești elevi vor fi desemnați câștigătorii ediției 2019 a Concursului.

Proiectul „Școala Zero Waste” a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2016 în cadrul Galei Energy Globe Award ROMANIA și a câștigat LOCUL 3 (din 178 de țări) în cadrul ENERGY GLOBE WORLD AWARDS 2017, Tehran, Iran.

La cele șase ediții anterioare ale concursului au participat 830 de școli și peste 80.000 de elevi din aproape toate județele țării și din București.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii