Au început înscrierile pentru Gala Premiilor pentru un Mediu Curat

in Business, Companii 12 October 2019 80 Views

Până pe 22 noiembrie, companii, instituții de învățământ, instituții publice și ONG-uri care au desfășurat proiecte legate de mediu se pot înscrie la competiția Gala Premiilor pentru un Mediu Curat. Premiile sunt în valoare de 3.000 de euro, constând în echipamente electrice și electronice.

Concursul are patru categorii: companii, instituții de învățământ, instituții publice și ONG-uri. Condiția participării este ca acestea să fi dezvoltat, începând cu luna octombrie 2018, proiecte dedicate mediului și care să fie într-un stadiu suficient de avansat pentru a prezenta rezultate relevante, chiar și intermediare. Proiectele trebuie să se încadreze în domeniul protecției mediului, conservării resurselor planetei și prevenirii risipei acestora.

Data limită de înscriere a proiectelor este 22 noiembrie 2019. În perioada 23 – 25 noiembrie 2019, un juriu va juriza proiectele înscrise, iar între 26 noiembrie – 4 decembrie 2019 proiectele selectate (câte trei pentru fiecare categorie) vor fi postate pe pagina de Facebook Organizației Ecotic. În urma voturilor primite de publicul larg, proiectul cu cele mai multe voturi pentru fiecare categorie în parte va fi declarat câștigător, pe 5 decembrie.

Premiile sunt în valoare totală, pentru toate cele patru categorii, de 3.000 euro și constau în echipamente electrice și electronice și servicii oferite fiecărui câștigător din fiecare din cele patru categorii participante. Premierea va avea loc în cadrul celei de-a unsprezecea ediții a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat.

Criteriile de departajare pentru stabilirea câștigătorilor care vor fi luate în considerare de membrii juriului vor fi:

  • Metodologia folosită pentru atingerea obiectivelor (15%)
  • Rezultatele obținute după desfășurarea proiectului vs obiective propuse la startul proiectului (25%)
  • Implicarea și desfășurarea proiectului cu parteneri (5%)
  • Buget vs rezultate (25%)
  • Activități de comunicare a proiectului în comunitate și media (20%)
  • Fotografii și prezentări trimise prin formularul online prin care a fost înscris proiectul (10%)


„Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat” este un concurs al Asociației ECOTIC, organizat la nivel național și dedicat inițiativelor de protecție a mediului și conservare a resurselor planetei.

„Ideea organizării unui concurs național de inițiative de eco-responsabilitate a apărut atunci când am constatat că există multă activitate neștiută și nepromovată, proiecte minunate și oameni inimoși care pot servi drept exemplu și pot genera din ce în ce mai multă adeziune pentru acest tip de activități și atitudini”, scriu cei de la Ecotic pe site-ul lor.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii