VIDEO Instalația cinetică CarbonScape ilustrează emisiile de carbon ale lumii cu ajutorul sunetului

in Video News 13 February 2018 72 Views

Instalația cinetică CarbonScape, realizată de artistul chinez Chris Cheun, oferă o vizualizare a emisiilor globale de carbon cu ajutorul sunetelor provenite de la principalii emițători de carbon.

instalatie cinetica carbon

Pentru a reprezenta emisiile de carbon, Chris Cheun (aka h0nh1m) a aranjat zeci de tuburi într-o formă similară unei păduri de bambus. În fiecare tub, mingi negre care reprezintă carbonul se ridică și coboară în funcție de emisiile de CO2 din părți diferite ale planetei. Vizualizarea este însoțită de 18 înregistrări audio care amintesc de sunetele unei lumi puternic industrializate.

[vimeo 250776995 w=640 h=360]

CarbonScape (PV) from h0nh1m on Vimeo.

Cheun a înregistrat sunete provenind de la emițători de carbon, cum ar fi motoare de avion, sirene de vapoare și sunete făcute de fabrici, îmbinându-le pentru a crea un fundal sonor pentru instalație.

instalatie cinetica carbon chris cheun

CarbonScape folosește date înregistrate de NOAA. În 2017, concentrațiile de dioxid de carbon au ajuns la nivelul cel mai înalt din ultimele trei milioane de ani, cauzele principale fiind industrializarea și folosirea combustibililor fosili.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii