VIDEO Instala╚Ťia cinetic─â CarbonScape ilustreaz─â emisiile de carbon ale lumii cu ajutorul sunetului

in Video News 13 February 2018 26 Views

Instala╚Ťia cinetic─â CarbonScape, realizat─â de artistul chinez Chris Cheun, ofer─â o vizualizare a emisiilor globale de carbon cu ajutorul sunetelor provenite de la principalii emi╚Ť─âtori de carbon.

instalatie cinetica carbon

Pentru a reprezenta emisiile de carbon, Chris Cheun (aka h0nh1m) a aranjat zeci de tuburi ├«ntr-o form─â similar─â unei p─âduri de bambus. ├Än fiecare tub, mingi negre care reprezint─â carbonul se ridic─â ╚Öi coboar─â ├«n func╚Ťie de emisiile de CO2 din p─âr╚Ťi diferite ale planetei. Vizualizarea este ├«nso╚Ťit─â de 18 ├«nregistr─âri audio care amintesc de sunetele unei lumi puternic industrializate.

[vimeo 250776995 w=640 h=360]

CarbonScape (PV) from h0nh1m on Vimeo.

Cheun a ├«nregistrat sunete provenind de la emi╚Ť─âtori de carbon, cum ar fi motoare de avion, sirene de vapoare ╚Öi sunete f─âcute de fabrici, ├«mbin├óndu-le pentru a crea un fundal sonor pentru instala╚Ťie.

instalatie cinetica carbon chris cheun

CarbonScape folose╚Öte date ├«nregistrate de NOAA. ├Än 2017, concentra╚Ťiile de dioxid de carbon au ajuns la nivelul cel mai ├«nalt din ultimele trei milioane de ani, cauzele principale fiind industrializarea ╚Öi folosirea combustibililor fosili.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Bra╚Öov ╚Öi a terminat Facultatea de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii. Scrie, face fotografii pe film ╚Öi viseaz─â la o lume ├«n care omul ├«╚Öi re├«ntoarce sufletul c─âtre natur─â.

Comentarii

comentarii